1,5 millió Android fogy naponta

2013. 04. 20.

Az Android röviddel azután, hogy elérte a napi 1,4 milliós aktiválási számot, máris ünnepelhetik a Google-nél a következő mérföldkövet. Az Android elképesztő sikerei között persze az ilyen apróságok már eltörpülnek, mint a napi aktiválási érték, de ezek alkotják azt a szenzáció egészét.

Az Android hamarosan eléri az egy milliárdos rekordot, ami bizony nem kicsit figyelemreméltó eredmény egy mobilos operendszertől, és a keresőóriás biztosan nagy ünnepséget fog rendezni ennek alkalmával. Amiről most beszámolhatunk, az pedig kvázi a visszaszámlálásnak a Google által „kitervelt” módja. A vállalat ügyesen csinálja, hiszen ezzel folyamatosan vörös posztót tart az ellenfelei elé.

Múlthónapban számolhattunk be arról, hogy naponta már 1,4 millió Androidot aktiválnak be, mostanra pedig már újabb százezerrel nőtt ez az átlagból számított érték. Eric Schmidt nem is annyira az 1,5 milliós határra helyezte a hangsúlyt, hanem már inkább a milliárdra, aminek az eléréséhez várhatóan az év végét sem kell megvárnunk és meglesz. Bár Schmidt még az év végét hangoztatja, de erre sokkal korábban kerülhet sor látva a tendenciákat.

Csak úgy szemléltetésként: a magyar lakosságra vetítve a napi 1,5 millió új androidos eszköz, azt jelenti nagyjából, hogy mindenkinek hetente másik készüléke lenne. Elképesztő méreteket ölt a kicsi zöld robot.

Ha esetleg valaki egyébként nem tudná, aktiválásnak az számít, mikor egy új, Androidot futtató készülékről, először lépünk be a Google rendszerébe egy Google-höz tartozó e-mailcímmel. Azok a masinák tehát kimaradnak ebből a körből ahol ezt nem végzik el, de nyilván ott nem is nagyon lesznek kihasználva az adott szerkezet adta lehetőségek. Igen, vannak ilyenek is.