Még idén megjelenik az ASUS Eee Pad Transformer 2?

Előbb azonban kezdjük a jelennel, a Honeycomb frissítés tapasztalataival
2011. 06. 27.
Az iPad 2 mellett az ASUS Eee Pad Transformer a legkeresettebb táblagép jelenleg a piacon. Legnagyobb előnye versenytársaival szemben billentyűzete, mely nemcsak megkönnyíti a gépelést, hanem a 16 órára kitolja a tablet használatát egyetlen töltéssel. Sikerén felbuzdulva több gyártó is hasonló konstrukcióval állt elő, de egyre többször találkozhatunk kiegészítőként is a billentyűzet-dokkolókkal.
 
transformer_1_400
 
A Honeycomb 3.1 frissítést nemrég kapta meg a Transformer, mellyel javult teljesítménye és kezelhetősége is. A Flash lejátszás is jobb lett, az 1080p YouTube videók szakadozás nélkül, könnyedén futnak rajta. Új widgetek is megjelentek, mint az ASUS MyZine, és a régiek közül pár pedig átméretezhető lett, mint például a naptár widget. Új, előre installált alkalmazásokat is megtalálhatunk, mint az Amazon Kindle, Zinio Reader (a magazin előfizetések természetesen nem részei, de néhány ingyenesen is elérhető) és egy alap videószerkesztő, a Movie Studio. A böngésző teljesítménye is gyorsult, mind a lapozás, mind az oldalak mentése tekintetében. A Library-n keresztül pedig most már elérhetünk e-könyvesboltokat is.
 
transformer_2_400
 
A 3G-s változat még piacra sem került, de tajvani pletykák szerint az ASUS már a második generációs Transformeren dolgozik, mely októberben vagy novemberben jelenik meg.
Szintén tajvani források szerint az ASUS az NVIDIA egyik legnagyobb ügyfeleként a Transformer 2 és a PadFone az elsők között kapja majd meg a Tegra 3-as négymagos processzort, amin Ice Cream Sandwich (Android 3.4) fog futni. Az Android 3.4 egyesíti majd a táblagépek és az okostelefonok felhasználói felületeit, de a Google még messze nem fejezte be a fejlesztéseket. Így csak remélni tudjuk, hogy a második generációs Transformer megjelenésére már megbízható lesz az Ice Cream Sandwich is.