ASUS hírek a Computex 2011 kiállításról

Ma mutatták be az ASUS PadFone-t és a 7 colos szemüveg nélküli ASUS Eee Pad MeMO 3D tabletet
2011. 05. 30.
Már korábban bemutattuk, hogyan is néz majd ki az ASUS PadFone, de végre részletekkel is szolgálhatunk, hiszen ma mutatkozott be hivatalosan a Computex 2011 kiállításon. A 4.3 colos androidos okostelefont a 10.1 colos, 1208 x 800 pixeles felbontású táblagépbe dokkolhatjuk. A tábla pc különálló akkumulátorát használhatjuk a telefon feltöltéséhez, és annak 3G hálózati kapcsolatán keresztül akkor is online lehetünk talbetünkkel, ha nincs WiFi hotspot a közelben.
 
asus_padfone_1_400
 
Az ASUS zökkenőmentes átmenetet ígér, amikor a telefonról a táblagép felhasználói felületére váltunk. Bármit is néztünk okostelefonunkon, az automatikusan megjelenik a tableten is, a jobb minőségű webes böngészést is ideértve, amit a nagyobb képernyőtől természetesen el is várunk. Ha épp akkor kapunk egy hívást, amikor a telefon a dokkolón, azaz a táblagépben van, akkor le is vehetjük róla, hogy válaszoljunk a hívásra vagy a Bluetooth headseten keresztül is kezelhetjük. Mivel csak a telefonban van 3G rádiós modem, így a SIM kártyán nem kell a két készülék között váltani, és egy második adat előfizetésre sincs szükség. A módosított felhasználói felület mind két kijelzőn tökéletesen működik. Az okostelefonnak két kamerája van, egy elülső, ahogy a táblagépnek is, és egy 5 megapixeles, melyet a PadFone dokkolóján keresztül használhatunk.
 
asus_padfone_2_400
 
Az ASUS szerint hardvere még nem eldöntött, ahogy ára sem, de még a 2011 év végi megjelenési időpontja is bizonytalan.
 
Az ASUS Eee Pad MeMO-val először januárban a CES 2011 kiállításon találkoztunk, de azóta a gyártó átalakította egy 3D-s modellé. Az új ASUS Eee Pad MeMO 3D-nek egy szemüveg nélkül használható 3D-s IPS kijelzője van, azaz a három dimenziót speciális szemüveg használata nélkül, szabad szemmel is láthatjuk. Kapacitív érintőképernyőjét - a HTC Flyerhez hasonlóan - ujjunkkal és a speciális kapacitív tollal is használhatjuk. Ezen kívül a MeMIC headseten keresztül zenét hallgathatunk, és hívásokat is intézhetünk.
 
asus_eee_pad_memo_3d_400
MeMO és MeMIC
 
Az 1024 x 600 pixel felbontású kijelző látószöge ugyanolyan széles, mint amit más IPS tábla pc-knél megszoktunk, a többlet annyi, hogy a MeMO-n 3D-s tartalmat is nézhetünk.
Áráról egyelőre nincs információ, de az valószínű, hogy a 7 colos tablet Android Honeycomb oprendszert futtat majd.