ASUS: 3D-s négymagos táblagép 2011-ben, Windows telefon 2012-ben

Hírek az ASUS háza tájáról
2011. 03. 09.

Az ASUS mindig innovatív megoldásokkal próbálkozik betömni a piaci réseket. Az egyedi kialakítású tabletek mellett most technikai újdonságokkal is jelentkeztek. Az ASUS 2012-re 5-8%-os részesedéssel a második legnagyobb céggé szeretne válni a táblák piacán.


asus_550Az egyedi kialakítású tabletek egy csokorban

 

Az ASUS vezérigazgatója megerősítette, hogy 2011-ben 3D képernyős táblagéppel rukkolnak elő. Azt tudni lehet előre, hogy a tabletnek nem lesz 3D-s kamerája (mint az LG G-Slate-nek), viszont négymagos processzor fog üzemelni benne - nyilatkozta Jerry Shen, a vezérigazgató. A processzor valószínűleg az NVIDIA Kal-El-je lesz. Ez az NVIDIA legújabb négymagos lapkakészletének a fantázianeve, mely video lejátszásnál akár ötször gyorsabb lehet a mostani Tegra 2-es processzoroknál, és HD (vagy még jobb minőségű) videók lejátszására akár folyamatosan, 12 órán keresztül is képes lesz. A processzort valószínűleg még idén ősszel piacra dobják.
Shen méltatta az Apple-t felhasználóbarátsága és kiépítettsége miatt, de ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az ASUS jár élen a hardverek fejlesztésében, különösen a képernyők terén. Említette azt is, hogy a Google partnerviszonya az NVIDIA-val, Qualcommal és más gyártókkal nagy erőssége az Androidnak, valamint, hogy az Apple-nek saját processzora az egyik gyenge pontja.

Shen szerint az okostelefonok piacán is előbb-utóbb a négymagos processzorok lesznek a meghatározóak, valamint a számítási felhő (cloud computing) alkalmazások, szolgáltatások. Beszélt továbbá az esetleges Windows oprendszerre való váltásukról, ami szerinte leghamarabb 2012-ben következhet be - a Nokiával történt társulásuk eredményétől is függően. Addig pedig mindenképpen maradnak a jól bevált Android operációs rendszernél az okostelefonok szegmensében.