Friss hírek az ASUS tabletekről

Eee Pad MeMO, Eee Slate EP121, Eee Pad Transformer, Eee Pad Slider és Eee Note EA800
2011. 03. 02.

Az ASUS tavaly év végén hat új táblagép megjelenését ígérte 2011-re. Ha ebben a tempóban haladnak, akkor biztosan be is fogják tartani. Lássuk hát sorban a már bemutatott öt készülék ismertetőjét.

 

Eee Pad MeMO
A CES 2011 kiállításon bejelentett Eee Pad MeMO Android 3.0 Honeycombos oprendszerrel debütál majd, habár a demó verzión még mindig Froyo fut. A táblagép alapjáasus_eee_pad_memo_400t az 1.2GHz-es Qualcomm Snapdragon MSM8260 processzor adja, fedélzetén lesz még többek között microHDMI port, microUSB, 3.5 mm fejhallgató-csatlakozó és microSDHC bemenet. WiFi b/g/n, Bluetooth 2.1+EDR és négysávos HSPA+ hálózati kapcsolatokkal , valamint GPS-szel is rendelkezik majd. Hátsó kamerája 5 megapixeles és LED vakuval felszerelt, míg az első 1.2 megapixeles. A felszereltségi listának azonban még nincs vége, hiszen giroszkóp, gyorsulásmérő, fény- és távolságérzékelő, valamint digitális iránytű is a csomag része.
A MeMO tábla pc 7 colos kijelzője 1024 x 600 pixel felbontású, és egyaránt reagál érintésre vagy a hozzá tartozó tollra is. 1080p HD videók lejátszása esetén akkumulátora 8 órát bír. Ami igazán érdekes és teljesen új koncepció, hogy a MeMO táblagéphez egy Bluetooth készülék is választható. Ezt telefonálásra is használhatjuk, így nem kell a 7 colos tabletet a fülünkhöz tartani, és még a MeMO-t is távirányíthatjuk vele. Az ASUS Németország szerint a 8-16 GB-os modell ára 499 Euró körül lesz, ami legalábbis az alaptableteket nézve a HTC Flyer 669 eurós ára alatt van, így biztosan komoly versenytársak lesznek. A 32-64 GB-os verzió ára a Bluetooth készülékkel együtt 699 Euró körül lesz.

 

Eee Slate EP121
Az ASUS egyetlen Windows 7-es táblagépe, az Eee Slate EP121 április elejétől kapható majd a kiválasztott angliai PC World és Currys boltokban. Ezt a tabletet azok számára tervezte az ASUS, akik egy könnyen hordozható készüléket keresnek a megszokott irodai szoftverekkel és szeretnek egyszerre több alkalmazást is futtatni.
asus_eee_slate_ep121_400
Intel Core i5 kétmagos processzora, 12.1 colos, 1280 x 800 pixel felbontású, 178 fokos szögből látható LED-es kijelzője tökéletes munkaeszközzé és szórakoztatóközponttá teszi ezt a táblagépet. Windows 7 Premium oprendszerének köszönhetően kompatibilis a legnépszerűbb alkalmazásokkal. Kapacitív érintőképernyője gyorsan és könnyen reagál, de jegyzeteléshez az elektromágneses tollat is használhatjuk. A kijelzőn megjelenő virtuális billentyűzet mellett Bluetooth-on keresztül csatlakoztatott igazit is használhatunk. Az Eee Slate 32 vagy 64 GB tárolókapacitással (SDXC-vel bővíthető) és 4 GB belső memóriával kapható. A Slate 802.11n Wi-Fi és Bluetooth 3.0 kapcsolatokkal, 2 megapixeles kamerával, két USB 2.0 porttal, mini HDMI kimenettel rendelkezik.
A CES 2011-en az Innovation Award kitüntetéssel jutalmazták, az Amazon.com-on pedig a számítógép és kiegészítő kategóriában a harmadik legtöbbet eladott termék jelenleg.


  Eee Slate EP121, Eee Pad Transformer, Eee Pad Slider kedvcsináló videó


Eee Pad Transformer
Az áprilisi megjelenésű 10.1 colos Eee Pad Transformer vékony és könnyű, így azok számára ideális, akik utazás közben is szeretnének multimédiás tartalmakat nézni, interneten böngészni, és e-maileket olvasni. Egy testreszabott felhasználói felületen keresztül érhetjük el az Android 3.0 Honeycomb oprendszert, míg a NVIDIA Tegra 2 chipset adja a biztos alapot a Flash és videólejátszáshoz, a HD videóhívásokhoz, a gyors internetkapcsolathoz, és az online játékokhoz.

asus_eee_pad_transformer_400

A választható dokkoló állomás egy teljes értékű, QWERTY billentyűzetes laptoppá változtatja át a Transformert, és az akkumulátor élettartamát 16 óra üzemidőre növeli. A Slider-hez hasonlóan, a 1.2 megapixeles elülső és 5 megapixeles hátsó kamerákkal indíthatunk videóhívásokat és készíthetünk fényképeket. A beépített mini HDMI porton keresztül csatlakoztathatjuk a tabletet például nagyképernyős TV-nkhez.

asus_eee_pad_slider1_400

Eee Pad Slider
Az Eee Pad Slider egyszerre ötvözi a tabletek és a notebookok előnyeit. 10.1 colos IPS érintőképernyője könnyen használható, de QWERTY billentyűzete is könnyedén kicsúsztatható a kényelmes gépelés érdekében. A legfejlettebb kétmagos processzort, az NVIDIA Tegra 2-t használja, valamint NVIDIA GeForce grafikus gyorsítót, mely szintén soha nem látott gyorsaságot biztosít a futó alkalmazásoknak.
asus_eee_pad_slider2_400
1.2 megapixeles elülső és 5 megapixeles hátsó kameráival videóhívásokat bonyolíthatunk, fényképeket és videókat rögzíthetünk, melyeket az Android 3.0 Honeycomb oprendszer segítségével pillanatok alatt meg is oszthatunk az interneten, e-mailen vagy közösségi oldalakon keresztül. Kapacitív érintőképernyője könnyen kezelhető, és a választható 3G hálózati kapcsolaton keresztül bárhol kapcsolódhatunk az internethez, mely tökéletes mobil munkaeszközzé varázsolja a Slidert.


Eee Note EA800
Az ASUS Eee Note EA800 digitális jegyzetelésre szánt táblagép hamarosan kapható az Egyesült Államokban. Olcsó alternatívája lehet a HTC Flyernek, habár kijelzője monokróm. Amerikában 200 dollár alatt már hozzájuthatunk, annak ellenére, hogy WiFi b/g kapcsolattal, 2 megapixeles kamerával és 13.5 óra üzemidővel rendelkezik.
asus_eee_note_ea800_400
A hosszú akkumulátor-időtartam a háttérvilágítás nélküli 8 colos LCD kijelzőnek köszönhető, mely standby üzemmódban akár 10 napot is kibír. Az E Ink panelnél gyorsabban reagál, de sokkal kevesebb energiát használ, mint a hagyományos, színes, háttérvilágításos LCD-k. 4 GB-os belső memóriával, hangszóróval, fülhallgatócsatlakozással és microSD kártyával vásárolhatjuk majd meg a Note tabletet.
Az aktív Wacom toll 256 különböző nyomást tud megkülönböztetni a pontos jegyzetelés és rajzolás érdekében, és az ASUS szerint az Eee Note-nak köszönhetően hamarosan eltűnnek a hagyományos papír jegyzettömbök a diákok táskáiból.