Bővebben az LG Optimus Pad, alias G-Slate tabletről

A rengeteg pletyka és a tegnapi sajtóközlemény után végre részletesebben is beszámolhatunk az LG Optimus Pad táblagépről
2011. 02. 15.

Az LG Optimus Pad (a T-Mobile modell neve G-Slate marad) képernyője 16:9 képarányú (1280 x 768 pixel), mely szélesebb, mint a Motorola Xoom-é vagy a Samsung Galaxy Tab 10.1-é. Az LG azért választotta ezt a kijelzőméretet, mert olyan tábla pc-t akart, melyet az egyik kezünkben tartva is képesek legyünk a másikkal kezelni, és ez vékonyabb kialakítást tett szükségessé.

optimus1_400

Processzora 1 GHz-es Tegra 2, mely a multimédia alkalmazásoknak ad biztos alapot. Eltérően a Samsungtól vagy a Qualcommtól, az LG-nek nincs saját kétmagos processzora, így a Tegra 2 volt az egyetlen jó választás. Az LG tablet pc a Google Android 3.0 Honeycomb operációs rendszerét használja.

 

optimus2_400

 

Az Optimus Pad hátoldalán találjuk a két, egyenként 5 megapixeles kamerát, LED vakuval, melyekkel 3D-s fényképeket és videókat rögzíthetünk. Ezeket le is játszhatjuk a 8.9 colos kijelzőn, vagy a HDMI porton keresztül Full HD-ben nézhetjük meg nagyképernyős TV-nken. Azt még nem tudjuk, hogy a 3D-s felvételek megtekintéséhez szükséges 3D-s szemüveg a táblagép alaptartozéka lesz-e, és ha igen, mennyiben befolyásolja majd az Optimus Pad végső árát.



optimus3_400

Az LG Optimus Pad elülső kamerája 2MP-es, oldalán találjuk a micro USB portot, 3.5 milliméteres fejhallgató jack csatlakozót, belső memóriája 32 GB, és HSPA+ kapcsolat jellemzi még. 630 grammos súlya kicsivel több mint a Galaxy Tab 10.1-é, vastagsága 12.8 mm és várhatóan márciusban kerül a boltokba.