Több mint egymillió eladott Galaxy Tab

A Samsung Galaxy Tab eladásai nőnek, de még mindig az Ipad az első
2010. 12. 07.

Kis mérete és viszonylag magas ára ellenére az első egy hónapban a Samsung több mint 600 000 Galaxy Tabet értékesített, két hónap alatt pedig átlépte az egymilliós, eredetileg év végéig kitűzött darabszámot, így 1,5 millió eladott táblagépre módosították elvárásaikat december 31-ig. A Samsung táblagépének magas eladásai annak is köszönhetőek, hogy az értékesítését a nemzetközi piacon kezdték meg, nem csak az USA-ban, novembertől már Magyarországon is lehet kapni a Galaxy Tab-et.

Samsung Galaxy TabFelülárazottsága ellenére egyelőre az egyik legsikeresebb táblagép, szorosan az iPad mögött, melyből az első egy hónapban egymillió darabot értékesítettek, habár akkor még csak az Egyesült Államokban forgalmazták. Október 31-ig pedig az iPad eladások a 4 milliót is meghaladták. Míg 2010 harmadik negyedévében az Ipad uralta a táblagép piac 95%-át, mostanra a Samsung Galaxy Tab módosította ezt az arányt, így gyakorlatilag két szereplős lett a piac.

Annak ellenére, hogy specifikációit gyorsan lemásolták a Samsung versenytársai, és többen bírálták 7 colos képrnyő méretét is, rendkívül jól teljesít az eladások tekintetében.

Úgy tűnik, hogy az ára is egyre kedvezőbb, az Amazon UK-n már 740 dollárnak megfelelő fontért lehet szerződés nélkül megvásárolni, de még mindig az USA-ban a legolcsóbb. Egyes kiszivárgott hírek szerint a Samsung tablet pc előállítási költsége 214 dollár.