Samsung Galaxy Tab a magyar T-mobile-nál

Már kapható a Samsung táblagépe a mobilszolgáltatónál
2010. 11. 01.

A Samsung P1000 Galaxy Tab már kapható a magyarországi T-mobile-nál. Magyarországon ez az első, mobilszolgáltatónál is kapható táblagép, mely a várakozásokkal ellentétben az Apple Ipad-jét megelőzve jelent meg a T-mobile kínálatában. Az eddigi bejelentések alapján az USA-ban november 10-ére várták a készülék piacra kerülését, így meglepő volt, hogy a magyar szolgáltató honlapján ettől a dátumtól jóval korábban jelent meg a Galaxy Tab.samsung-p1000-galaxy-tabA Samsung multi-touch tablet-e mobiltelefonként is használható, de a 7 colos kijelző alapján elmondhatjuk, hogy annál azért több, bár súlya kicsi, mindössze 385 gramm. A készülék alkalmas arra is, hogy mobiltelefonunk mellett ugyanazon a számon táblagépünkön is fogadhassunk hívásokat. Ez a funkció szolgáltatófüggő, egyelőre nem tudjuk hogy a T-mobile lehetőséget biztosít-e erre.

A gyors, 1 GHz-es processzornak köszönhetően HD filmek lejátszására is alkalmas az 1024x600-as felbontású képernyőn (ez a felbontás gyakori a netbookoknál is). A gyári adatok szerint a beépített, 4000 mAh-s akkumulátorral akár 7 órán keresztül is nézhetünk filmeket. A beépített GPS-nek és a Google Maps-nak köszönhetően navigációra is használhatjuk. Az Android 2.2-es operációs rendszert futtató Galaxy Tab-en megtalálhatjuk a Google navigációs rendszerének (Google Maps Navigation) béta verzióját is.

Az adatátvitel terén szinte mindennel felszerelt készülékben a GPS-en kívül Wi-Fi, HSUPA, HSDPA és Bluetooth is helyet kapott. Böngészője flash lejátszására is alkalmas. Beépítetten tartalmaz e-mail, e-könyvolvasó, naptár, facebook, és google funkciókat is, melyek mellé természetesen számos alkalmazást tölthetünk le. A hátoldali, nagyobb felbontású kamerával fényképeket is készíthetünk, az első kamerának köszönhetően pedig videóhívásokat is folytathatunk.

Legolcsóbban 2 éves hűségnyilatkozattal vihető el 32 485 Ft-os kezdőrészlettel, de akár hűségnyilatkozat nélkül is megkapható 203 000 Ft-ért.

A magyar T-mobile Samsung Galaxy Tab oldalán még több információt tudhatnak meg itt.