Mégis lesz iPad Mini?

Ismét tajvani alkatrész-beszállítóktól indult a pletyka
2010. 12. 12.

Októberben beszámoltunk arról, hogy Steve Jobs hevesen cáfolta az Ipad mini pletykákat, miszerint az Apple 10 colosnál kisebb átmérőjű táblagépet tervezne. Szerinte ugyanis a kisebb képernyő nem méltó az iPad márkanévhez.

A történet még nyáron kezdődött, amikor az Apple egyik tajvani alkatrész-beszállítója kiszivárogtatta, hogy megrendelést kapott - feltételezésük szerint iPad-hoz szánt - 7 colos kijelzők gyártására. Akkor egy tajvani újság meg is írta, hogy a következő generációs iPad termékek között lesz egy 9.7 és egy 7 colos képernyőméretű.

Októberben a The Loop már tényként kezelte, hogy a 7 colos iPad azóta létezik, amióta a jelenleg is kapható nagyobb testvére. Arról csak Steve Jobs tudna nyilatkozni, hogy miért nem került piacra a letagadott 7 colos tablet, talán nem szerettek volna az iPod touch-nak konkurenciát.

 

ipad-mini1
Látva az e-könyvolvasók és a Samsung Galaxy Tab sikerét, könnyű megjósolni, hogy a 2011-es év nem telik el a 7 colos iPad megjelenése nélkül. Ezt megerősítik a beszállítói hálózatból érkező frissebb pletykák: az új Apple táblagép kijelzője feleakkora lesz, mint a jelenlegi, és elöl is, hátul is lesz kamerája.
Kíváncsian várjuk tehát, hogy Steve Jobs korábbi nyilatkozatának ellentmondva mikor jelenti be az iPad Mini létezését és piacra kerülésének időpontját.