iPad 2 kiegészítők és tartozékok, 1. rész

Borítók, tokok, kijelzővédők
2011. 03. 07.
Az iPad 2 bejelentését követően számtalan kiegészítő és tartozék is megjelent, melyekkel kényelmesebbé tehetjük tabletünk használatát. Összefoglalónk első részében a borítókat, tokokat, kijelzővédőket mutatjuk be.

Okos borító
Az iPad 2-őt bemutató cikkünkben már említettük az okos borítót, mely a kijelzőt védi a külső behatásoktól. Az Apple Smart Cover-je meglepően hasonlít az Incase iPad Convertible Magazine Jacket-jére, de ami még ennél is meglepőbb, hogy az ötletet valószínűleg a japán fürdőkád takarók adhatták a tervezőknek.
 
ipad_2_kieg_1_550

Az Incase terméke ugyanúgy hajtogatható, mint az Apple okos borítója, csak nincs benne a mágnes. A fenti japán szöveg jelentése igaznak tűnik, hogy “teljesen egyformák”. Lehet, hogy sosem tudjuk meg, valóban a szappanos fürdőkád takaró ihlette-e a tervezőket.

Egyéb borítók és tokok
A Scosche vállalat többféle iPad 2 borítóval jelent meg, melyek a Verizon boltokban is kaphatók. A foldIO P2 tokot fekete és fehér színekben, szénszálas vagy bőr változatban vásárolhatjuk meg 44.99 dollárért. Belső szarvasbőr kialakítása megvédi tábla pc-nket a karcolásoktól, nyitott kialakítása pedig szabadon hagyja az irányításhoz és kapcsolódásokhoz szükséges kimeneteket. A kényelmes használat érdekében háromféle helyzetbe állíthatjuk, attól függően hogyan szeretnénk használni a táblagépet.
 
ipad_2_kieg_4_550
ipad_2_kieg_4_2_400

A glosSEE P2 rugalmas gumiból készült tok kényelmesebb fogást és elsőrangú védelmet biztosít az iPad 2-nek. Pink, füst, áttetsző, kék és lila színek közül választhatunk, és a 39.99 dolláros csomag része az áttetsző képernyővédő és a mikroszálas törlőkendő is.
ipad_2_kieg_5_400
A snapsSHIELD P2 szilánkmentes polikarbonát tokok szintén pink, füst, áttetsző, kék és lila színekben kaphatók. Azon felül, hogy megvédik tabletünket a külső sérülésektől, nyitott kialakításuknak köszönhetően szabadon hagyják az irányító és a kapcsolódásokhoz szükséges portokat. A 29.99 dollárért egy áttetsző képernyővédőt és egy mikroszálas törlőkendőt is kapunk.
ipad_2_kieg_6_400
A Booq vállalat iPad 2-re tervezett Booqpad Folio tokja egyszerre ötvözi a védelmi szempontokat és a hagyományos jegyzetfüzetet.
 
booq_400
 
Sajnos azt még nem oldotta meg a Booq, hogy a jegyzetfüzetre írt vázlatok automatikusan megjelenjenek a tableten. ;) Ehhez inkább a LiveScribe okostollait érdemes használni. Mindenesetre azoknak, akik ötleteiket, vázlataikat először hagyományos papírra szeretnék vetni, majd a végleges verziót megjeleníteni táblagépükön, ideális megoldás a Booqpad Folio.
A Booqpad 50 oldalas jegyzetfüzettel kapható 5 különböző színben, vízálló bőralapú anyagból. A tokban külön hely van a toll, névjegykártya és akár még készpénz számára is. Szimmetrikus kialakítása miatt jobb és balkezesek is egyaránt használhatják. A Booq oldalán 49.99 dollárért kapható, ahol más iPad kiegészítőket is találhatunk, mint oldaltáskák, hátizsákok és borítók.
 
Egy másik említésre méltó egyedi megoldás a luxus kategóriába tartozó, a Distinctive Styles által tervezett Swarovski köves iPad 2 tok-kollekció. A cég széles választékban kínál különböző árkategóriákban az új Apple táblagéphez tokokat, borítókat és táskákat. A lila, grafit, klasszikus ezüst és átmenetes Swarovski modellek mellett egyedi tervezést is vállalnak. A luxus kategóriás tokok 408.34 dollárnál kezdődnek.
swarovsky_400
Kijelzővédők
Háromféle extra kijelzővédőt is kínál a Scosche. A klearCOAT P2 áttetszőt 19.99 dollárért, a satinSHIELD P2 tükröződésmenteset 24.99 dollárért, míg a privaSEE P2-t 49.99 dollárért vásárolhatjuk meg.
 
klearcoat_p2_400
klearCOAT P2 és satinSHIELD P2
privasee_p2_400
privaSEE P2