Bemutatkozik az iPad 2

Tegnap jelentette be hivatalosan a második generációs táblagépét az Apple
2011. 03. 03.

Az iPad 2 1GHz-es kétmagos processzorral, A5 chippel, első és hátsó kamerákkal kerül a boltokba. Az új processzor kétszer, míg a grafikus gyorsító kilencszer nagyobb teljesítményű az iPad vezérlőjéhez képest, de az akkumulátora továbbra is bír 10 órát. Ára változatlan marad, a 16GB-os, csak WiFi kapcsolatos iPad 2 499 dollár, míg a 64 GB-os, WiFi + 3G kapcsolattal rendelkező 829 dollár.

ipad_2_kep1_550
Az új Apple tablet 1080p-s HDMI kimenettel jelenik meg, amihez a szükséges Apple Digital AV Adapter plusz 39 dollárért vásárolható meg, de Thunderbolt kapcsolata nem lesz. (Múlt héten csütörtökön jelent meg az áttörést hozó új csatlakozószabvány, az adatátviteli és a videós csatornákat egyesítő, 10 gigabites Thunderbolt. Először az új Macbook Pro laptopokon lesz elérhető, az Apple így nagyjából egy év előnyt szerzett riválisaival szemben.)
ipad_2_kep2_400

A hangszóró rácsai nagyobbak az új tábla pc-nek, de képernyője maradt IPS technológiát használó, 1024 x 768 pixel felbontású LCD kijelző.
Hátsó kamerájával 720p videókat rögzíthetünk, és ötszörös digitális zoommal készíthetünk fényképeket, az elsővel pedig VGA felbontásban vehetünk fel.

ipad_2_kep3_400
Az iPad 2-höz új borító is tartozik, azaz egy mágneses lap, ami megvédi a kijelzőt, automatikusan ébreszti fel vagy altatja el a gépet attól függően, hogy nyitva vagy zárva van. A műanyagból készült okos borító 39, a bőr pedig 69 dollár.
Az iPad 2 8.8 milliméteres, azaz 33 százalékkal vékonyabb elődjénél, súlya pedig alig több mint 600 gramm, és fekete vagy fehér színek közül választhatunk. Az AT&T-nél és a Verizon-nál is kapható március 11-től. Az Apple boltok délután 5-kor kezdik meg az iPad 2 árusítását, így az online előrendelés gyorsabb lehet.


ipad_2_kep4_400
Az új iPad-del együtt az Apple iOS 4.3-as oprendszere is megjelenik, melyen jobb a Safari teljesítménye. Az iMovie videóvágó program új alkalmazás. Többujjas mozdulatokkal vezérelhetjük, a szerkesztett filmet pedig az iTunes-ból letöltött zenékkel vagy hangalámondással is kiegészíthetjük. A másik újdonság a GarageBand, a zeneszerkesztő alkalmazás. Az iMovie és GarageBand szoftvereket egyenként 4.99 dollárért vásárolhatjuk meg.
A személyes Hotspot is része az új operációs rendszernek, de csak az iPhone 4-hez, tehát az iPad 3G-s kapcsolata nem osztható meg.