BlackBerry PlayBook

BlackBerry PlayBook, és BlackBerry OS előzetes
2010. 10. 25.

A Research In Motion (RIM) új táblagép és operációs rendszer piacra dobását jelentette be, melyek együtt megváltoztathatják a táblagépek növekvő piacának játékszabályait.

A BlackBerry PlayBook vállalatok és egyéni felhasználók számára is tökéletes megoldást jelenthet, mivel úgy tervezték, hogy mindenki arra használhassa, amire akarja. Legyen az interneten való böngészés, több képernyő egyidejű megnyitása, használata, nagyteljesítményű multimédia alkalmazások futtatása. A cégeknek a magas szintű biztonsági funkciók, az azonnali vállalati támogatás, valamint a fejlesztői platform tehetik vonzóvá. A hihetetlenül erős és innovatív BlackBerry PlayBook felkavarhatja az állóvizet az egyre növekvő táblagép piacon.

A táblagép, amit mindenhova vinni akarsz

playbook2_200Ez a dizájnos és erős táblagép ultravékony és rendkívül kényelmes akár munkavégzésre, akár játékra. Fél hüvelyknél vékonyabb, súlya kevesebb, mint egy font.  Élénk, 7 hüvelykes, nagy felbontású kijelzővel rendelkezik, amely kényelmesen elfér a kezedben. Egyedülállóan ötvözi a használhatóságot, a teljesítményt és a hordozhatóságot, ezért mindenhova magaddal akarod majd vinni.

Új mérce a táblagépek teljesítményénél

A BlackBerry PlayBook szíve egy erőmű. Átütő teljesítményét egy 1 GHz-es kétmagos processzor, és az új operációs rendszer biztosítják. A processzor-teljesítmény és a kifinomult operációs rendszer teszik lehetővé, hogy a felhasználók valóban több feladatot tudjanak egyszerre végezni. A rendkívül érzékeny, folyadékkristályos érintőképernyő pedig biztosítja az alkalmazások és tartalomszolgáltatások könnyű elérését és használatát.


Kompromisszumok nélküli webes böngészés

Adobe ® Flash ® Player 10.1, az Adobe ® Mobile ® AIR és a HTML-5 támogatással, a BlackBerry PlayBook magas színvonalú, kompromisszumok nélküli webes elérést kínál,  hogy az összes oldal, játék és média igazi felhasználói élmény legyen a felhasználók számára. Több mint egy évtizede dolgozik azon a mobil iparág, hogy áthidalják a "valódi web" és mobil eszközök közötti űrt különböző alkalmazások és technológiák segítségével. De még ma is számos mobil alkalmazás csak a proxy szerepét tölti be webes tartalmak számára, amelyek már léteznek az interneten. A BlackBerry PlayBook betölti ezt az űrt, és elhozza a valódi, teljes internetes élményt a mobil felhasználók számára, ugyanakkor új és izgalmas lehetőségeket nyitva meg a fejlesztők és a tartalomszolgáltatók számára.

Nagy teljesítményű multimédia alkalmazások

playbook_200A BlackBerry PlayBook-ot prémium multimédia funkciókkal látták el, hogy támogassa a jó minőségű mobil felhasználást. Ez magában foglalja a két HD kamerát videók rögzítéséhez és videokonferenciához. Mindkettő alkalmas HD videó rögzítésére ugyanabban az időben, és HDMI-kimenettel is ellátták, hogy a felvett anyag könnyen megosztható legyen külső kijelzőkön. A BlackBerry PlayBook jó minőségű sztereó hangzást kínál, és egy olyan médialejátszóval rendelkezik, mely felveszi a versenyt a legjobbakkal is az iparágban.

BlackBerry integráció

Azon BlackBerry PlayBook felhasználók számára, akiknél BlackBerry okostelefonjuk is náluk van, biztonságos  Bluetooth ® kapcsolaton keresztül tudják összekötni a kettőt. Ez azt jelenti, hogy választhatják a nagyobb kijelzővel rendelkező táblagépet, hogy zökkenőmentesen és biztonságosan megnézzék e-mailjeiket, naptárjukat, feladataikat, dokumentumokat és más tartalmakat, melyek okostelefonjukon találhatók vagy arról érhetők el. Felváltva is használhatják a táblagépüket és okostelefonjukat anélkül, hogy aggódniuk kellene a szinkronizálás vagy adatok duplikálása miatt. Ez a biztonságos együttműködése a BlackBerry okostelefonoknak és táblagépnek egy különösen hasznos funkció azoknak az üzleti felhasználóknak, akik maguk mögött akarják hagyni laptopjukat.


Nagyvállalati felhasználás

playbook3_200Hála a zavartalan és biztonságos Bluetooth kapcsolatnak és a rendkívül biztonságos operációs rendszer architektúrának, a BlackBerry PlayBook kész a vállalati felhasználásra, és kompatibilis (már a dobozból kivéte), a BlackBerry ® Enterprise Server-rel. Bluetooth-os kapcsolaton keresztül az okostelefon tartalma megjeleníthető táblagépen, de tartalom továbbra is a BlackBerry okostelefonon marad, csak átmenetileg kerül át a táblagépre (IT szabályozások miatt). Ezzel az informatikai biztonsági megközelítéssel, az informatikai részlegek azonnal telepíthetik a BlackBerry PlayBook-ot a munkavállalók számára, nem kell aggódni, hogy biztonsági és felügyeleti problémák merülnek fel, amikor a vállalati adatok egy másik készüléken vannak tárolva.

QNX Neutrino Megbízhatóság

A BlackBerry Tablet OS QNX® Neutrino ® mikrokernel architektúrára épül, amely az egyik legmegbízhatóbb, legbiztonságosabb operációs rendszer architektúra a világon. Neutrino már megedződött az évek alatt, kritikus alkalmazások támogatására használják, mint repülők, vonatok, autók az orvosi eszközök, valamint a legnagyobb core routereknél, melyeken az internet fut.

Az operációs rendszer fejlesztőknek építve

A Neutrino alapú mikrokernel architektúra a BlackBerry Tablet OS-ben kimagasló teljesítményt, magas skálázhatóságot, a Common Criteria EAL 4 biztonságot nyújt, és támogatja a szabványos eszközöket, melyek már ismerősek a fejlesztőknek. Az operációs rendszer teljesen POSIX-kompatibilis, támogatja az Open GL a 2D és 3D grafikai alkalmazásokat, mint a játékok, és futtathatók rajta az Adobe AIR-ben fejlesztett alkalmazások, valamint az új BlackBerry ® WebWorks ™ alkalmazás platform (amely lehetővé teszi olyan alkalmazások írását, melyeket BlackBerry PlayBook táblagépen, valamint a BlackBerry okostelefonokon lehet BlackBerry ® 6 alatt futtatni). A BlackBerry Tablet operációs rendszer is támogatja a Java-t, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy már meglévő BlackBerry 6-os Java-alkalmazásaikat könnyen áttehessék a BlackBerry Tablet OS környezetbe.

Főbb műszaki jellemzői és adatai a BlackBerry ötletekbõl a következők:

- 7 "LCD, 1024 x 600, WSVGA, érintőképernyő teljes multi-touch
és gesztus támogatás
- BlackBerry Tablet OS szimmetrikus többprocesszoros támogatással
- 1 GHz-es kétmagos processzor
- 1 GB RAM
- Kettős HD kamerák (3 MP elé néző, 5 MP hátranéző), támogatja a 1080p HD
videofelvételt
- Video lejátszás: 1080p HD videó, H.264, MPEG, DivX, WMV
- Audió lejátszás: MP3, AAC, WMA
- HDMI videó kimenet
- Wi-Fi - 802.11 a / b / g / n
- Bluetooth 2.1 EDR
- Csatlakozók: microHDMI, microUSB, töltő érintkezők
- Nyitott, rugalmas alkalmazási platform, amely támogatja a WebKit/HTML-5,
Adobe Flash Player 10.1, az Adobe AIR Mobile-t, az Adobe Reader-t, POSIX, OpenGL,
Java
- Ultravékony és hordozható:
- Méretek 5.1 "x7.6" x0.4 "(130mm x 193mm x 10mm)
- Súlya kevesebb, mint egy font (körülbelül 0,9 lb vagy 400g)
- A további funkciók és specifikációk a BlackBerry PlayBookról a termék piacra kerülése előtt várhatók

-          RIM 3G és 4G modelleket is tervez a jövőben.Elérhetőség

 

A BlackBerry PlayBook várhatóan 2011 elejétől kapható a boltokban és egyéb csatornákon az Egyesült Államokban, nemzetközi piacokon várhatóan a második negyedévtől.


RIM elkezdi a munkát a fejlesztőkkel, és vállalati ügyfeleket választanak ki, hogy elkezdhessék a fejlesztést és a korai teszteléseket.

A BlackBerry Tablet OS SDK tervezett kiadása a következő hetekben várható, melyre a fejlesztők regisztrálnhatnak, a korai hozzáférés érdekében www.blackberry.com/developers/tabletos

További információért látogasson el www.blackberry.com/playbook honlapra.

 

Blackberry Playbook promóciós video: