ASUS EEE Pad Transformer Prime tablet ismertető

Az Android szerelmeseinek tökéletes megoldás az Eee Pad Transformer Prime táblagép, annak ellenére, hogy szoftveresen még mindig problémákkal küzd
2011. 12. 04.
 
Az elmúlt időszakban többször beszámoltunk az Eee Pad Transformer Prime táblagépről, és most már az is biztos, hogy még karácsony előtt a boltokba kerül. Online értékesítése december 9-én kezdődik, a boltokban pedig december 12-től kapható majd.
Egy-két szerencsés felhasználó már ki is próbálhatta, így ezek alapján mi is röviden bemutatjuk, mit is várhatunk az új négymagos ASUS táblagéptől.
 

Előnyök:
Kiváló felépítés

Kialakítása a Zenbook ultrabook vonalra hasonlít, súlya és vékonysága pedig a mindennapi használatot könnyíti meg.
 
transformer_prime_400_02
 

Gyönyörű élénk színek a szuper IPS+ kijelzőn

A 600 nites (nit a fényerő mértékegysége) kijelzőt a beállítások menüpontban lehet aktiválni, így napfényben is tökéletesen láthatjuk a kijelzőt. Természetesen az akkumulátor üzemidejének növelése érdekében benti használatkor ezt a funkciót érdemes kikapcsolni. Széles szögből is tökéletesen láthatjuk a kijelzőn lévő tartalmat, a színek így sem torzulnak.
 

Jó minőségű kamera

A fényképek minősége kiváló. Úgy tűnik, hogy az ASUS komolyan vette, hogy a tablet ezen a téren kiemelkedjen versenytársai közül.
 

Akkumulátor élettartama

Sajnos a 18 óra üzemidő a tesztek alatt nem bizonyosodott be (12 + 6 óra a dokkolóval), csak az 5 + 5 óra. Természetesen ez is magas, de az ASUS állítólag már dolgozik azon, hogy ez az időtartam firmware-es módosítások segítségével emelkedjen.
 
transformer_prime_dokk_400_01
 

Dokkoló billentyűzet

Ez a Transformer sorozat igazi megkülönböztető jegye, és sokan emiatt kedvelik és döntenek mellette. A második generációs Transformer dokkolója sem okoz csalódást. A netbookok billentyűzetéhez hasonlóan gyorsan és könnyen reagál, felépítése masszív, beleértve a dokkoló csatlakozóját is. A trackpad is megbízhatóan működik, habár azt is tudjuk, hogy az Android operációs rendszer nem az egérrel és billentyűzettel való navigálásra készült, így még inkább figyelemre méltó, hogy az ASUS mit hozott ki a billentyűzetből.
 

Játékteljesítmény

A Tegra 3-ra optimalizált játékok akadás nélkül futnak, és egy-kettő nagyon jó vizuális effektekkel bír. A Tegra 3 grafikus teljesítménye sokat fejlődött elődeihez képest, így alkalmasabb is a játékokra.
 
transformer_prime_front_400
 

Hátrányok:
A szoftver

Sajnos, az előző tableteknél tapasztaltakhoz hasonlóan a Honeycomb 3.2 itt is néha bejezetlennek tűnik, annak ellenére, hogy maga a hardver teljesítménye kiváló. A nagy felbontású kijelzőre optimalizált alkalmazások hiányossága szintén nem oldódott még meg, ami jelen pillanatban az Android legnagyobb hátránya.
 

Akadozó teljesítmény

Sajnos a négymagos processzor ellenére néha, főleg a webes szörföléskor, akadozik a teljesítmény. Valószínű, hogy ez a nem megfelelő hardver optimalizálásoknak köszönhető, és remélhetőleg az Ice Cream Sandwich frissítéskor megoldódik majd.
 

Hangszórók elhelyezkedése

Ez egy elég nagy kialakítási hiba, hiszen a hátsó hangszórók pont ott helyezkednek el, ahol a tabletet a kezünkben fogjuk, így könnyen eltakarjuk azokat. Hangereje sem mondható erősnek, így ahhoz, hogy ne takarjuk a hangszórókat vagy el kell forgatnunk, vagy más, kényelmetlenebb fogást kell választanunk.
 
transformer_prime_silver_400
 

Összefoglalás:

Az Android szerelmeseinek tökéletes megoldás az Eee Pad Transformer Prime táblagép, annak ellenére, hogy szoftveresen még mindig problémákkal küzd.
A Transformer Prime tablet 500 dollártól, a billentyűzet dokkoló pedig plusz 150 dollárért vásárolható meg.