ZTE V72A – egy átgondolt olcsóság?

2013. 04. 29.

A ZTE hamarosan egy olyan táblagépet mutathat be, mely minden ponton a tökéletes olcsó, de jó táblagépet testesíti meg. Nincsen benne Tegra 4, de még csak az új, kétmagos Atom chipről sem beszélhetünk, ugyanis nem a kiemelkedő ár/érték arány mutató elérése volt a cél a jelek szerint. A V72A mind a felhasználóknak mind pedig a gyártónak kedvezne, ami persze furcsán hangzik, de várjuk ki mi lesz a vége.

A specifikációi abszolút megfelelőek, érezhető a spórolás, de nem vitték túlzásba. Ami kell, az meg van benne. Az operációs rendszert tekintve az Android 4.1 Jelly Bean fogad minket, amivel bőven ki lehet békülni még. Ennek a sebességéről a Qualcoom MSM8225 gondoskodik majd, mely két 1,2 GHz-es Cortex-A5 magot, valamint egy Adreno 203 grafikus egységet tartalmaz. Ehhez csatlakozik 1 GB-nyi memória, a tárhely pedig csak 4 GB, de ezt megtoldották egy microSD slottal, így akár 36 GB-ig feltornászható.

Az előlapot kitöltő megjelenítő szokás szerint 7 hüvelykes a felbontása pedig 1024 x 600 képpontos. Kapunk ezen felül két kamerát is, az előlapi egység VGA minőséggel operál, míg a főkamera 2 megapixeles képek készítésére alkalmas. Túl komoly minőséget egyiktől sem várhatunk, az a számok alapján látszik. A kapcsolati lehetőségek tárháza széles, van HSDPA modem, 802.11n-es Wi-Fi és persze Bluetooth is. A csatlakozók között találunk a microUSB mellett HDMI-t is, így a képernyő tartalmát nagyban is élvezhetjük.

A 11,3 milliméteres vastagságú házban egy 4000 mAh-s teleppel kerülünk szembe, ami akár 10 órányi üzemidőt is garantálhat a fentiek tükrében. A súlya nem éppen baráti, 418 grammot nyom a mérlegre állva.