Váratlanul olcsó lesz a Galaxy Tab 3?

2013. 05. 28.

A Samsung a Galaxy Tab termékcsaládot eredetileg nem az olcsósága miatt tervezte, de a Tab 2-vel a népszerűsítés lett a fő célja a vállalatnak. A Galaxy Tab 2 volt az első olyan Samsung gépezet, ami valóban alacsony áron hozzáférhető a szélesebb közönségek számára. A Galaxy Tab új generációja pedig ugyan erre az ösvényre fog rálépni, de ezúttal még jobban kooperálva az árakkal.

A hét colos Galaxy Tab 3 első ránézésre nem ámította el a felhasználókat, de végre, az árak formájában világossá vált, hogy minek köszönhető ez. Persze a gépezetet egyelőre nem a gyártó árazta be, hanem az információk, „csak” egy New York-beli kiskereskedőtől származnak. Az Adorama nevű webáruházban az alap, új Galaxy Tab 8 GB-os tárhellyel rendelkező tabletjéért 199,99 dollárt kell fizetni, ami vélhetően a Samsung által meghatározott, ajánlott fogyasztói ára a masinánank.

Ennyiért pedig bőven elnézhető neki az, hogy igazából a teljesítményét tekintve, nem várható komolyabb javulás. A kijelző marad hasonló a mostani panelhez, tehát a 7 colon ezúttal is 1024 x 600 képpontos felbontás tárul elénk, és a háttérben dolgozó lapka sem lett sokkal izmosabb: ezúttal a két Cortex-A9 mag 1,2 GHz-en operál, a grafikus feladatokért pedig egy frissebb, Vivante megoldás fog felelni. A rendszermemória kapacitása 1 GB-os, a két kameránk pedig 1,3 illetve 3 megapixelesnek ígérkezik. Mindez pedig egy 4000 mAh-s telepből fog táplálkozni.

Összességében így mégis érdeklődve várhatjuk a Galaxy Tab új felvonását, és megéri majd ezekre lecsapni, de azt szinte biztosan kijelenthetjük, hogy az elődről erre váltani továbbra sem éri majd meg.