Újabb információk a frissülő Nexus 7-ről

2013. 05. 11.

Több független forrás is megerősíteni látszik, hogy a Nexus 7 legújabb kiadásában már egy Qualcomm lapka felel a sebességért, és a kijelző is minden korábbinál nagyobb felbontással operál majd. Emellett persze az Android rendszer is frissülni fog, nem csak a hardver, tehát újabb komoly sikerek várományosa lehet a friss Nexus 7.

A KGI biztonsági elemző vállalat egyik munkatársa az Android Authoritynek számolt be arról, hogy a frissített Nexus 7 belsejében a Qualcomm Snapdragon 400-as család legerősebb tagja tevékenykedik, nevezetesen az APQ8046. Ez négy Krait magot egy egy Adreno 320 grafikus processzort rejt. A készülék két kamerával van ellátva, előre egy HD tekint hátra pedig egy 5 megapixeles került.

A masina előlapját egy LTPS technológiával ellátott kijelző tölti ki, mely a 7 hüvelykes képátlójához 1920 x 1200 képpontos felbontást társít. A kapcsolati képességeinek felhozatala az NFC chipből, Blueooth-ból, és WLAN-ból áll, legalábbis ezek már biztosan nem fognak hiányzoni. Minden bizonnyal készül majd mobilhálózati modemes változat is. A 4000 mAh-s telep kicsit furcsamód, soványabb mint az eddigi, ám ez már tölthető lesz vezeték nélkül is a Qi szabványon alapuló megoldásokkal.

Az Android 5.0 helyett, valószínűleg az Android 4.3 leleplezésére kerül majd sor május közepén, így ezen már a Jelly Bean ezen kiadása fog futni. További információkkal nem tudunk szolgálni egyelőre, de az árazás valószínűleg marad a régiben a forgalmazás pedig júniusra tehető.