Új 7 és 8,9 colos Amazon Kindle Fire

Új 7 és 8,9 colos Amazon Kindle Fire még az idén?
2012. 02. 13.

2011 harmadik negyedévében olyan hírek kezdtek szivárogni az új Amazon Kindle Fire tabletről, amik arról szóltak, hogy a 7 colos modell mellett dolgoznak egy nagyobb kijelzős, 8,9 colos verzión is.

Manapság pedig azt pletykálják, hogy az Amazon tervbe vette, hogy még az idén plusz két Kindle Fire modellt fog piacra dobni, egy továbbfejlesztett 7 és 8,9 colosat. Mivel az Amazon kevesebb, mint két hónap alatt jó néhány millió példányt eladott a 200 dolláros táblagépéből a tavalyi évben, ezért talán nem ártana, ha most egy változatosabb palettával tudnának szolgálni az árak tekintetében, főleg azok részére, akiknek fontos a nagyobb kijelző.

Amazon Kindle FireA 7 inchről 8,9 inchre való ugrás azt is jelentheti, hogy az Amazon kevesebbet kérhet el a táblagépért, mint a vetélytársak, körülbelül 250 dollárt, még akkor is, ha ez az ár egyelőre csak a gyártási költséget fedezi. Ezzel is jól járnának, hiszen az Amazon behozza a veszteséget, amikor a Kindle Fire felhasználók az Amazon óriási eBook, zene, alkalmazás és film kínálatából vásárolnak. Ez a stratégia valószínűleg lépésről-lépésre egyenként fogja kiütni a vetélytársakat, és az is biztos, hogy miután fölényes győzelmet aratott, ő is kínálni fog felsőkategóriás táblagépeket.