Toshiba WT310: Üzletemberek célszerszáma

2013. 05. 07.

A Toshiba táblagépei régebben nem voltak toppon, de reméljük manapság már kinőtték a gyermekbetegségeket és egy megbízható, kellemes társ lesz a WT310 a mindennapokban. A Windwos alapokra épülő táblagép kézbevételét követően elsőre feltűnhet, hogy ezt az üzleti szférába szánják.

A 11,6 hüvelykes készülék specifikációival kapcsolatban egyelőre nem sokat árultak el, nagyjából ennyit, ugyanis már a felbontása sem ismert pontosan, a belbecs tartalmáról szóló információk pedig teljesen a ködbe vésznek, annyi biztos, hogy az Ultrabookokba szánt Intel megoldással lesz dolgunk. A 229 x 189 x 12,4 milliméteres ház minden pontja teljesen ki van használva, akár merről közelítjük meg, rengeteg csatlakozófelület fogad minket. A kapcsolati képességei szélesek lesznek, és ehhez jön majd egy sor biztonsági megoldás is, melyeket akár távolról is lehetőségünk lesz vezérelni.

A Windows 8 Pro variánsának a 64 bites kiadásával lesz dolga a vásárlóknak. A Toshiba néhány üzleti programot is előre telepített, így van például gyárilag Trusted Platform Module (TPM v1.2), Intel Active Management Technology (AMT) és Intel Anti-Theft szolgáltatásunk is. A hatékony energiagazdálkodásban pedig a Toshiba Eco Utility segíti a vásárlókat. A WT310 felhasználói akkor sem fognak zavarba jönni, ha egy dokumentumot minél gyorsabban alá kellene írni és digitális formában továbbítani, mivel a DigitizerPen ilyenkor előkerül a farszebből. Ezzel egyszerűen írhatunk alá bármit, esetlegesen jegyzetelhetünk is így.

Sajnos a többi, hivatalos információra még várni kell, így a pontos megjelenési dátum sem ismeretes és az árral sem lehetünk tisztában. Figyelembe véve a célközönséget, a második negyedév folyamán érkező Toshiba WT310 biztos nem lesz olcsó.