Tízcolos tablettel állt elő a Hyundai

2013. 04. 24.

Híres autógyártóként a vállalat neve ugyan nagyon ismert, de a két cégnek nem sok köze van ezt leszámítva egymáshoz. A mostani alanyunk természetesen a táblagépek világából ismert Hyundai nevet szeretné még inkább népszerűvé tenni.

A Hyundai sokáig nem tudott túllépni a 7 hüvelykes masinákon, de most végre itt a nagyképű modelljük is, a T10. A T10-nek már az elnevezése is elárulja, hogy egy 10,1 hüvelykes panellel rendelkező géppel lesz dolgunk, de nézzük mit is kapunk ezzel egészen pontosan. A kijelző IPS technológiát használ, felbontása 1280 x 800 pixeles, vagyis átlagos. Az Android akadás mentes futásáért egy Samsung chipkészlet felel, nevezetesen egy Exynos 4412. Ez a négy Cortex-A9 és a négy Mali-400 maggal biztos, hogy megfelelő élményben részesíti a felhasználókat. A rendszermemória kapacitása 2 GB-os, a háttértár pedig nem ismert méretet öltött, de a microSD bővítési lehetőségnek köszönhetően problémánk biztos nem lesz belőle.

A kapcsolati lehetőségek tárháza széles, a 3G HSDPA modem mellett GPS vevő, Wi-Fi és Bluetooth is van benne. Az előlapon egy HD kamerát fedezhetünk fel, míg hátra egy 5 megapixeles egység került. A Hyundaion az Android 4.0 dolgozik, ami bizony már igencsak idejét múlt, ám ha minden igaz, még ebben a hónapban befuthat az Android 4.2 frissítés is.

A modell ára egyelőre nem ismert, de ez napokon belül kiderülhet.