Rövidesen BB10 frissítést kap a BlackBerry PlayBook

2013. 06. 01.

A BlackBerry eddigi egyetlen tabletje továbbra is az elavult operációs rendszerrel kerül a felhasználókhoz, ami bizony nem a legjobb reklám a masina számára. Szerencsére ezzel a BlackBerrynél is tisztában vannak, és a mérnökök a jelek szerint most is éppen azon dolgoznak, hogy ezt a problémát megoldják.

A BlackBerry PlayBook részére érkező frissítés egyébként egy percig sem volt kérdéses, de eddig abban a hitben éltünk, hogy erre csak valamikor az év második felében kerülhet majd sor, de inkább 2013 végén. Most viszont olyan információkkal gazdagodtunk, amik arra utalnak, hogy egyáltalán nem kell már ennyire sokat várnunk a „neves eseményre”.

A mexikói székhelyű BlackBerry kirendeltség hivatalos Twitterlapján tűnt fel az üzenet, amiből mind ez következik. A bejegyzés nagyjából így néz ki (persze magyarra fordítva): „A következő hetekben az OS10 elérhető lesz frissítés formájában a PlayBook számára!” Sajnos ezt a tweetet azóta törölték, így a PlayBook tulajdonosoknak nincs miben gyönyörködniük addig is, míg várják a megváltó BB10-et.

A kanadai vállalat természetesen nem nyilatkozott az ügyben, így hivatalosan semmilyen információnk nincs a nagyobb kijelzőméretre szabott új BlackBerry rendszerről.