Praktikus Bluetooth billentyűzet a Samsung Galaxy Tab-hez

A siker kulcsa: táblagép és billentyűzet egy közös tokban
2011. 03. 11.

A Galaxy Tab-en való gépelés eddig is egyszerű volt a Thumb Keyboard (képernyőre vetített klaviatúra) alkalmazásnak köszönhetően, ám bizonyos helyzetekben jól jön egy valódi billentyűzet is a géphez. Az iPad tulajdonosok eddig kénytelenek voltak a bluetooth-os billentyűzetet és trackpad-et magukkal hurcolni mindenhová a jegyzeteléshez, ami egyrészt kényelmetlen, másrészt pedig a kiegészítőkkel való zsonglőrködés vonzotta a sajnálkozó tekinteteket. A Samsung Galaxy Tab-hez viszont megérkezett az eddigi legjobb megoldás: egy bluetooth billentyűzet, a táblagéppel közös tokban.

billentyuzet1_400

A billentyűzetet könnyű megszokni, tökéletesen alkalmas hosszú e-mailek írására, és a Tab általános kezelésére is. A kiegészítő eszköz meglepően sokáig bírja a használatot, több napos intenzív tasztatás után sem merül le. Ára a beszerzési forrás függvényében igen széles sávban, 40 és 90 dollár között mozog.

billentyuzet2_400

Néhány említésre méltó Android Marketes alkalmazás, amik remekül működnek a billentyűzettel:
- BlueKeyboard Pro: elrejti a billentyűzetet a képernyőről, ha csatlakoztatva van külső klaviatúra
- Widget Locker: a billentyűzet hátsó gombjával felkelthetjük alvó állapotból a Tab-et, és/vagy a készülék-lezárást is kioldhatjuk
- Task Switcher: az egyik leghasznosabb applikáció, amellyel váltogathatunk a programok között, és gyorsgombokat állíthatunk be hozzájuk (sokkal kellemesebb a home gomb használatánál).