Okosodik a Nook Simple Touch

2013. 05. 24.

A Barnes & Noble elektronikus könyvolvasója hamarosan nagyobb frissítést kap, ami a szokásos hibajavítások mellett új képességekkel ruházza fel a készüléket. A Simple Touch a vállalat belépő modellje, amely hazánkban is megvásárolható (sajnos az eredetinél jóval kedvezőtlenebb áron).

A június elsejére datált frissítéssel a jelek szerint böngészési lehetőséget és e-mail kliens kapnak a boldog tulajdonosok. És még inkább örömteli, hogy ehhez szinte nekünk alig kell valamit tennünk, ugyanis az update OTA úton fog érkezni, vagyis egyszerűen WLAN kapcsolaton keresztül letölthető közvetlenül a masinára, és rögtön ezt követően fel is pakolhatjuk. Persze azért az akkumulátor állapotára nem árt odafigyelni, nehogy a művelet közben mondja be az unalmast, az ugyanis nem sok pozitívummal járna. Az új képességek ugyan nem tűnnek nagydolognak, de mégis azok, ha ezeknek a fontosságára gondolunk.

Ez a lépés valószínűleg egyébként annak a hadjáratnak a folytatása, mely során a Nook tabletek is nyitottak az Android piactere, a Play Store felé. Reméljük, hogy valamikor a közeli jövőben az e-Book olavasók számára is megnyílik az áruház, ami valóban kiemelné a tömegből a Barnes & Noble megoldását.