Nexus 7 149 dollárért a Hisensetől?

2013. 05. 29.

A cím alapján némi képzavar alakulhat ki, de senki ne essen kétségbe, hogy le maradt valamiről, mindössze arról van szó, hogy a Hisense gyakorlatilag pontosan lemásolta a Nexus 7-et, sőt mi több, még egy lapáttal rá is tettek.

A Sero 7 Pro néven érkező készülék belsejében a Tegra 3 kapott munkát, így annak rendje-módja szerint, négy Cortex-A9 mag és egy második generációs GeForce ULP gondoskodik a sebességről. Az Nvidia chipkészlete mellett 1 GB-nyi rendszermemória tűnt fel, valamint 8 GB microSD-vel bővíthető háttértárral is gazdagodunk 150 dollár kicsenegetését követően. De akadnak itt még kellemes tulajdonságok szép számmal.

A 7 hüvelykes HD (1280 x 800) kijelzőn az Android 4.2.2 rajzolódik ki, ami a Jelly Bean legfrissebb kiadása. Az előlapi panel felett egy kamera tetszeleg, mely a videóhívásaink bonyolításánál segít ki minket, ha pedig fotózni szeretnénk, akkor egy 5 megapixeles felbontású egységet állíthatunk hadrendbe. A kapcsolati képességei között olyan dolgokat is megtalálunk, mint az NFC, és nem hiányzik persze a Bluetooth és a Wi-Fi sem, de GPS-ről nem esett szó. Egyetlen töltéssel a 4000 mAh-s kapacitású akkumulátor 10 órányis netezést tesz lehetővé, ami bőven jó kategóriába tartozik.

A Hisense Sero 7 Pro még a megjelenését tekintve is a Nexus 7-re hajaz, éppen olyan egyszerű a formája és a műanyag hátlapja is. A minőségre egyébként nem lehet panasz azok szerint, akik már közelebbről is megismerték. Ez a gépezet nagy népszerűségnek örvendhet, és már most is megvásárolható az Egyesült Államokban, ahogy már említettem 149 dolláros áron.