NEC Lifetouch Cloud Communicator tablet PC

A NEC bemutatta üzleti célokra szánt 7 hüvelykes táblagépét
2010. 11. 20.

A NEC Lifetouch a NEC új “Cloud Communicator”-a. A tablet november végén jelenik meg Japánban. A főleg üzleti ügyfeleknek szánt Lifetouch létrehozásánál az egyszerű használhatóságot tartották szem előtt. Különös figyelmet fordítottak a mobilitásra is, ennek köszönhető a 7 hüvelykes képernyőméret, és a mindössze 370 grammos súly.

NEC Lifetouch Cloud Services

A NEC táblagépét az érintőképernyőn kezünk, vagy a hozzá való toll segítségével kezelhetjük, de a gépen található gombokkal is vezérelhetjük.

A cloud communicator név az úgynevezett “Cloud Service”-ekre utal. A Cloud Service azt jelenti, hogy a szoftvereket egy távoli szerveren működő szolgáltatásként használjuk, tehát olyan szoftvereket futtatunk, olyan fájlokat használunk, amelyek nem a saját gépünkön találhatóak.


A Google Android operációs rendszerét futtató gépnél éppen ezért fontos szempont volt a kommunikáció. A NEC Lifetouch cloud communicator beépített Wi-Fi-vel és GPS-sel is rendelkezik. A  táblagép az Android Marketet nem támogatja, de az üzleti ügyfeleknek ez valószínűleg nem is fog hiányzoni.

A NEC tablet 3 megapixeles kamerával rendelkezik, és a szokásos táblagép funckiókat is biztosítja (levelezés, böngészés, e-könyv olvasás).

 

A NEC Lifetouch használat közben