Napokon belül jöhet a Firefox tablet?

2013. 05. 30.

A Mozilla operációs rendszere nagyon úgy fest, hogy nem csak okostelefonokkal karöltve kerül majd a boltok polcaira, hanem táblagépek alakját magára öltve is viszont láthatjuk majd. A Firefox OS a tervek szerint egy Foxconn által gyártott masinával dobhatja piacra az újdonságot.

 

A Foxconnal már közel húszfősre bővült a Mozilla partnereinek listája, ami bizony eléggé meggyőző eredmény úgy, hogy igazából a Firefox OS még szinte nem is tett le semmit az asztalra. Rengeteg gyártó nagy fantáziát lát a böngészőóriás mobilos rendszerében, amit a HTML5 alapok köré húztak fel. Az új platform akár milyen taggal is bővüljön a következő napokban, az biztos, hogy lesz okunk a meglepetésre a körülményeket tekintve. Ha nem is tabletet kapunk, akkor is lesz egy mobilunk egyenesen a Foxconntól, ami cseppet sem megszokott, de az sem zárható ki, hogy nemes egyszerűséggel a Mozilla márkaneve szerepel majd a kütyün.

Az újdonságról szóló pletykákat, vagyis hogy egy tabletet várunk, egyelőre ugyan egyik fél sem erősítette meg, de több külföldi híroldal is tényként kezeli már. A forrás a Foxconn belső köreinek tagja, így viszonylag hitelesnek tekinthető. Az érdekes tablet június 3-án mutatkozhat be Tajpejben, de ha táblát nem is, mobilt biztosan kapunk.

Így már összesen öt olyan eszközről lesz tudomásunk, amely a Firefox OS-nek hódol. Az első kettőst a GeekPhone készítette a Mozilla számára, és ezeket a fejlesztőknek szánják elsősorban. A második páros pedig az Alcatel és a ZTE műhelyében készül, a két kínai vállalat még az MWC-t megelőzően jelentette be a megoldásait.