MSI WindPad táblagép 2011-re

Az MSI a 2011-es CES-en mutatja be WindPad tablet PC-jét
2010. 12. 16.

Az MSI már korábban bejelentette WindPad fantázianevű táblagépét, és a 2011-es CES-en szeretné bemutatni egy másik társával együtt. A WindPad lesz az első tablet PC, amelyik az Intel új Oak Tail processzorát használja. Az Oak Tail az Intel egy jó teljesítményű, de alacsony fogyasztású, olcsó processzora, melyet kifejezetten táblagépekbe és netbook-okba szántak.

MSI Windpad táblagépAz MSI tablet üzemideje az ígéretek szerint akár 8 óra is lehet az új processzornak köszönhetően. 10 hüvelykes kijelzője 1024 x 600-as felbontású lesz. Vastagsága egy hüvelyk, súlya pedig valószínűleg 800 gramm körül lesz.

A gyorsulásmérővel felszerelt MSI WindPad-ben helyet kap majd egy mini-USB, mini-HDMI csatlakozó, és SD kártyával lesz bővíthető a memóriája. A kommunikációról beépített Wi-Fi és 3G gondoskodik. Windows 7 professional-t fog futtatni. Ára egyelőre nem ismert.

MSI Windpad képernyő MSI Windpad eleje MSI Windpad hátulja MSI Windpad oldalról
MSI Windpad dőlt MSI Windpad dokkolóban    



Az MSI másik tablet PC-je egy ugyancsak 10 hüvelykes, de egy dupla processzoros Tegra 2 alapú eszköz lesz. A Google operációs rendszerét fogja futtatni. A megjelenéstől függ, hogy melyik Android verzió fog futni rajta, valószínűleg a legújabb, Honeycomb fantázianevűt, melyről pár képet láthattunk a Motorola táblagépekkel kapcsolatban. Tudás tekintetében hasonló lesz az előzőekben ismertetett WindPad táblagéppel, de felbontása jobb, 1280 x 800-as lesz.