Motorola Xoom táblagép

A CES 2011-en debütált a Motorola régóta várt táblagépe a “Xoom”
2011. 01. 06.

A korábban már előre jelzett új Motorola tablet az első negyedévben jelenik meg a Verizon-nál, a második negyedévben pedig a 4G-s változata is elérhető lesz.  
Az első táblagép, melyen a Google új, kifejezetten táblagépekre fejlesztett Android 3.0 Honeycomb operációs rendszere fut. A Honeycomb növeli a felhasználói élményt az Android megszokott funkcióinál, (pl. a widgetek, multi-tasking, böngészés, értesítések és testreszabási lehetőségek), valamint a legújabb Google Mobile újításokkal is rendelkezik. Kétmagos, egyenként 1 GHz-es processzorral, és 10.1 colos szélesvásznú HD kijelzővel büszkélkedhet ez a tablet.

 

motorola_xoom1_400

 

A HD tartalmak közvetlenül a készüléken is lejátszhatók, támogatja a 1080p HD videót, valamint HDMI kimenete által a tartalom nagyobb HD képernyőn is megjeleníthető. A Motorola Xoom-nak egy 2 megapixeles első kamerája van videó chat-ekhez Wi-Fi vagy 3G/4G LTE kapcsolaton keresztül, valamint egy 5 megapixeles hátsó kamerája, amely 720p HD videók rögzítésére alkalmas.  Konzol-szerű játék élményt nyújt 1280x800-as kijelzőjén, ezen felül beépített giroszkóppal, barométerrel, e-iránytűvel, gyorsulásmérővel és új típusú alkalmazásokhoz adaptív világítással is felszerelték. 3D-s kapcsolattal rendelkező Google Maps 5.0 segíti a tájékozódást, és több mint 3 millió Google ekönyv, valamint több ezer alkalmazás is letölthető rá az Android Market-en keresztül.

motorola_xoom2_400

 

A Motorola táblagépe állandó kapcsolatot biztosít - beleértve a Gmail vagy az Exchange e-mail hozzáférést, dokumentumok, táblázatok, prezentációk megnyitását és szerkesztését, naptárbejegyzések megtekintését, megbeszélések és értesítések küldését - mobil szélessávú sebességgel. 
A mobil hotspot-ja akár öt másik Wi-Fi-képes eszközhöz tud csatlakozni egyidőben.

A Xoom táblagép specifikációja:
OS: Android 3.0 Honeycomb
Processzor: 1 GHz-es kétmagos, Nvidia Tegra 2
Kijelző: 10.1 colos, 1280 x 800 képpont
Csatlakozás: micro USB 2.0 HS, WiFi 802.11 b / g / n, Bluetooth 2.1, 3G, 4G LTE
Kamera: 5 MP, kettős LED, 720p rögzítés, első kamera 2MP 
Memória: 32 GB-os belső memória, SD-kártya nyílás, 1GB DDR2 RAM
Akkumulátor: akár 10 óra videó lejátszás

A termék súlya 730 gramm, vastagsága 12.9 mm.