Mit tud majd a Windows 8?

A Microsoft BUILD fejlesztői konferenciáján fény derült a részletekre
2011. 09. 15.
Ahogy azt vártuk, a Microsoft bemutatta az érintőképernyőt is támogató Windows 8-as operációs rendszert, és egy-két hozzávaló táblagépet is a BUILD konferencián. Ezek egyike a Samsung Series 7 Slate PC, melyet először Berlinben láthattunk az IFA rendezvényen. Az 5000 BUILD konferencia részvevő mindegyike ingyen kapott egy ilyen, Windows 8 fejlesztői csomaggal felszerelt tabletet. A szerencsés fejlesztők nemcsak betekintést nyerhetnek ezáltal a Windows 8 operációs rendszerbe, de akár éjjel-nappal tesztelhetik és használhatják a Series 7 tábla pc-t.
 
samsung_series_7_400
 
A Microsoft ragaszkodik a “PC” megnevezéshez minden Windows 8-at futtató készülék esetén, legyen az asztali számítógép, szerver, laptop vagy akár táblagép. Ezzel az újratervezett PC koncepcióval a Microsoft azt is elkerüli, hogy a Windows 8-as tableteket az Apple iPad-jével hasonlítsák össze. A Microsoft már 2009-ben, a Windows 8 fejlesztési munkálatainak kezdetén számolt a “cloud computing”-gal, így bizonyos funkciók bárhonnan és bármilyen eszközről elérhetők lesznek, természetesen bejelentkezés után. Ilyen funkciók lesznek például a profil kép, a Messenger chatek, könyvjelzők, fényképek, emailek, a naptár és a telefonkönyv.
 
windows_8_kezeloi_felulet_400
 
A Windows 8 operációs rendszeren Windows 7-es programokat, HTML 5 alkalmazásokat, Javascript szkripteket is futtathatunk. Az új operációs rendszer gyengébb hardveren is tökéletesen fut, példaként az 1 GB RAM-os Atom processzort említették. A Windows 8-on tollal, ujjal, virtuális és sima billentyűzettel, egérrel és hang utasításokkal is dolgozhatunk majd.

A Windows 8 legfontosabb fejlesztései és funkciói:
Windows Store – Microsoft saját oldala a Windows 8 alkalmazásokhoz
Könnyebb használat akár üzleti, akár speciális feladatokhoz
Új Windows feladatkezelő, melyek a használaton kívüli alkalmazásokat felfüggesztik
Előre installált HyperV virtualizáló szoftver
Új, multi-monitor mód, egyetlen meghosszabbított háttérképpel és képernyő specifikus feladat tálcával
Multi-touch támogatás az Internet Explorer 10-hez
A felhő alapú alkalmazásokhoz integrált SkyDrive
Új, fotó alapú bejelentkezési lehetőség
Beépített antivírus védelem