Melyik a legnépszerűbb androidos tablet?

2013. 04. 26.

Erre a kérdésre mindenki magabiztosan vágná rá a választ, ami persze egyáltalán nem ennyire egyértelmű. Minden bizonnyal sokan gondolják, hogy a Nexus 7-nek nincs ellenfele, és mások pedig a Kindle Fire-ről vélekednek hasonlóan. Nos, a valóság viszont teljesen más képet fest. Az Animoca és a Localytics listája is képbe került, így még pontosabb eredményről számolhatunk be - ezek közel milliós kutatásokon alapulnak. Az Android rendszerrel felvértezet tabletek között, ezek alapján a Samsung Galaxy Tab 2, ami a legtöbb eladásért felelős. A Samsung ékessége a legkevésbé sem izmos konstrukció, az árakra viszont nem különösebben lehet panaszunk, ugyanis olcsónak nevezhető a 7 és 10,1 hüvelykes változat is. Egyébként a 7 hüvelykesé a korona, és szoros versenyben a második helyen áll a 10,1-es változat.

Az első pozícióba várt Kindle Fire végül a dobogó harmadik fokát tudta megszerezni, és a negyedik pedig ennek a nagyobb felbontású és képátlójú verziója, a Kindle Fire HD lett. A HD már 8,9 colos és ehhez FullHD felbontás társul. Az első ötös utolsó helyét tudta végül elfoglalni a Nexus 7, ha az átlagos helyezést vesszük figyelembe.

Ezeket a masinákat pedig ismét egy sor Samsung készülék követi. Itt ugyan némileg vegyes a felállás, de a helyeken általában a Galaxy Note 10.1, a Galaxy Tab és a Galaxy Tab 10.1 jut szerephez. Lentebb már nem igzán mutat hasonlóságot a két kimutatás, így ezekkel nem különösebben érdemes foglalkozni. A listákon a felsoroltakon felül az Asus, az Acer, a Motorola, a Fujitsu, a Nook, a Sony és az Onda képviselteti magát.

A táblagépek piaca hatalmas növekedést diktál, jelenleg mintegy 75 millió androidos tablet van használatban szerte a világban, ezzel pedig a Google operációs rendszere itt is megszerezte a legnépszerűbbnek járó díjat, amit az iOS-től hoppoltak el hosszas erőfeszítéseket követően.