Megérkezett a HP táblagépe

Már kapható a HP Slate 500, a HP Windows 7 tablete
2010. 10. 26.

11 hónap után megjelent a HP üzleti célokra szánt táblagépe Windows 7 tablet operációs rendszerrel. A legtöbb gyártóval ellentétben a HP Slate 500-ast főleg nem otthoni, hanem inkább üzleti felhasználásra ajánlják. A korábbi hírekkel ellentétben így nem lesz vetélytársa az Apple Ipad-jének.

HP Slate 500 eleje

8 évvel ezelőtt a Microsoft tablet PC-je magas ára miatt üzleti körökben sem terjedt el igazán. A Slate 500-as ezzel ellentétben 800$ körüli áron kapható. A 160 000 Ft körüli ár már elérhető a vállalatoknak, így könnyen elképzelhető, hogy ebben a szektorban népszerű lesz a HP tablete. Természetesen otthoni felhasználóknak is elérhető lesz.

Az Ipaddal szemben nem mobil felépítésű. 1.8 GHz-es Atom processzort, és 2GB DDR2-es memóriát kapott a netbook-okhoz hasonló teljesítményre képes tablet. Az adatokat egy 64 GB-os SSD tárolja, amit SD kártyával lehet kiegészíteni.

8.9 colos kijelzőjével és közel 700 grammos súlyával kisebb, és könnyebb is az Ipadnál. Az 1024x600-as felbontású érintőképernyőn a kezünk, vagy a mellékelt ceruza segítségével is kontrollálhatjuk a gépet. 1 db USB porttal, 3 megapixeles kamerával, és egy VGA webkamerával is fel van szerelve.

A HP 500 Slate táblagép hardvere közelebb áll a netbook-okhoz mint a mobilokhoz, így az Ipad-hez képest nagyobb teljesítményhez valamelyest kevesebb üzemidő is párosul, ami így is meglepően sok, a gyári adatok szerint több mint 5 óra.

 

Hivatalos video: