Androidos Táblagép 26000 Ft-ért?

Az Androidos Maylong M-150 129$-ért kapható a Walgreens-nél
2010. 10. 31.

A Walgreens-nél 129$-os áron (mai árfolyamon kb. 26 000 Ft) kapható az új Maylong M-150-es tablet pc. Ez az egyik legolcsóbb kereskedelmi forgalomban is kapható táblagép. Alacsony ára ellenére meglepően jó adottságokkal rendelkezik az Apple Ipad-jére feltűnően hasonlító készülék.

maylong-m-150_400

A kisebb, 7 colos (800 X 480 pixeles felbontású) kijelzőt és a gyengébb teljesítményt bőven kárpótolja alacsony ára. 400 MHz-es VIA processzorral, 256 Mb RAM-mal, és beépített Flash memóriával rendelkezik, ami egész jónak mondható egy ilyen árú tablettől. Ami még van benne: beépített Wi-Fi, microSD kártya bemenet, USB portok.

A Maylong táblagépe Android 1.6-os operációs rendszer futtat, ami elég régi, valószínűleg többen is megpróbálkoznak majd valamilyen 2.x-es verziót telepíteni rá. Az adatlapja szerint teljes értékű böngésző található benne, amihez a kép alapján érdekes módon az Internet Exploret ikonja lett társítva. A leírás alapján tartalmaz még levelezőt, egygombos elérhetőséget youtube videókhoz, zene- és videólejátszót, valamint e-könyvolvasót is.
A Maylong gépe az e-könyvolvasón kívül digitális képkeretként is használható, miközben annyiba kerül, mint egy jobb fajta keret, vagy e-booklet.

A Maylong oldalán található kép inkább hasonlít egy elnyújtott Ipad-re, bár eredetiben kicsit máshogy fest, de az ára ismeretében a kinézetére sem lehet panaszunk.

 

A Maylong M-150 dobozának tartalma

 

A Maylong M-150 kipróbálása