Már videókat is oszthatunk az Instagramon

2013. 06. 22.

A népszerű képmegosztó és „tuningoló” alkalmazás a Vine nyomába ered, illetve könnyűszerrel meg is előzi hazai pályán. Legalábbis papíron, mert a népszerűséget csak az idő tudja majd eldönteni, az pedig egyelőre úgy fest, hogy a Vine pártján áll.

Ne lássuk csak, mit találtak ki a Facebook berkeiben tevékenykedő Instagram fejlesztői csapatnál. A programmal immáron nem csak fotókat lőhetünk majd, hanem videókat is képesek leszünk vele készíteni. A műveinket meglehetősen össze kell sűríteni, ugyanis 15 másodperc áll a rendelkezésünkre összesen. Az elkészült videókat lehetőségünk van egyszerűen javítani (eltüntethető például a kézremegés és a bemozdulás), de fel is tuningolhatjuk ezeket különböző szűrőkkel. A szűrők éppen olyanok, mint amiket a fényképeknél alkalmazhatunk, tehát kontrasztos változások hozhatóak létre az alkalmazásukkal.

Az új alkalmazást már mindenki letöltheti iOS-re és Androidra is. Így a két nagy platform felhasználóinak szabad a pálya a videózásra. A feltöltött anyagok természetesen mind a kütyünkön, mind pedig az interneten visszanézhetőek lesznek. A videóink automatikusan fognak mozgásba lendülni, így egyből látjuk, ha videóval van dolgunk, nem pedig fotóval.