Letölthető az Apple iOS 4.2

Az új operációs rendszer 100-nál is több újdonságot tartalmaz
2010. 11. 27.

A legújabb szoftverfrissítés lehetővé teszi a többfeladatos munkavégzést, mappák létrehozását, valamint egyesített postafiók, játékközpont, AirPlay és AirPrint szolgáltatásokat is az iPaden.

Az Apple november 22-én jelentette be, hogy az iOS 4.2 hétfőtől letölthető az iPad-re, iPhone-ra és az iPod touch-ra.

Az iPad felhasználók az iOS 4.2-vel már könnyedén válthatnak futó alkalmazásaik között, drag-and-drop segítségével átszervezhetik és mappákba rendezhetik őket, e-mailjeket egyesített postafiókban tekinthetik meg.

A játékközpont használatával az iPad, iPhone és iPod touch felhasználók versenyre hívhatják barátaikat vagy automatikusan javasolt új ellenfelekkel játszhatnak, de akár új játékokat is kipróbálhatnak, melyeket barátaik már játszanak.

AirPlay-jel vezeték nélkül lehet zenéket streamelni, videókat lejátszani és képeket nézegetni. Az iOS felhasználók AirPort Express-t és AirPlay-t is használhatnak, hogy vezeték nélkül kapcsolódhassanak a Hi-Fi rendszerekhez és az aktív hangszórókhoz, vagy közvetlenül az AirPlay-kompatibilis hangszórókhoz, melyek decemberben kerülnek piacra. 

AirPrint egy következő generációs Wi-Fi nyomtatási technológia, mely egyszerűsíti a nyomtatást, feleslegessé téve nyomtató meghajtókat. Az AirPrint-kompatibilis nyomtatók közül, a HP Photosmart, HP LaserJet és HP Officejet Pro lesznek az elsők, melyekre közvetlenül az iOS eszközökről lehet nyomtatni. Az iPad, iPhone és iPod touch felhasználók egyszerűen a nyomtatás gombot megérintve tudnak dokumentumokat fényképeket nyomtatni vezeték nélkül bármilyen nyomtatóra, amely támogatja AirPrint-et.

A Find My iPhone (vagy iPad vagy iPod touch) szolgáltatás már ingyenesen használható MobileMe előfizetés nélkül, és segít megtalálni a kívánt készüléket.* Az applikáció ingyenesen letölthető az App Store-ból, segítségével a felhasználók akár távolról zárolhatják, vagy törölhetik adataikat elveszett eszközükről személyes adataik védelmében.

Már új funkciókat is tartalmaz az iOS 4.2, mint például közvetlenül az iPad-ről TV epizódokat bérelése az iTunes App-ről. Letöltés után 30 napig érhető el, és a lejátszás megkezdése után 48 órán belül korlátlanul lejátszható.

Az iOS 4.2 frissítés hétfőtől letölthető a iPad, iPhone és iPod touch készülékekre. Az iOS 4.2 kompatibilis az iPad-del, iPhone 3G-vel, iPhone 3GS-sel, iPhone 4-gyel, a második és harmadik generációs iPod touch-csal (2009 végi modellek 32GB vagy 64GB os memóriával) és az új iPod touch-csal. Néhány funkció nem érhető el minden termékre. Például, többfeladatos munkavégzéshez iPhone 3GS, iPhone 4, harmadik generációs iPod touch (2009 végi modellek 32GB vagy 64GB-os memóriával), vagy annál újabb modell szükséges.

* Az ingyenes Find My iPhone funkció az iPhone 4-en, iPad-en és az új iPod touch-on érhető el (4. generáció).