Leleplezték a Galaxy Tab harmadik kiadását

2013. 05. 05.

A Galaxy Tab széria mára a legkeresettebb tabletek sorakoztatja a világon, legalábbis androidos tekintetben, mivel az Apple-t azért továbbra sem tudják lenyomni ezen a területen. A Galaxy Tab 3 továbbviszi a Galaxy Tab 2 által megkezdett vonalat, vagyis az alacsony árazás lesz a cél.

A Galaxy Tab 2 még a Texas Instruments lapkáját használta, de az újdonságnál már nem erre esett a Samsung választása. Helyette egy Marvel egy termékére, a PXA986-ra esett a választásuk, mely hasonlóan az elődhöz, két Cortex-A9 magot rejt, de itt már 1,2 GHz-en dolgoznak ezek. Az IGP szerepében pedig egy Vivante GC1000 tetszeleg, mely a PowerVR SGX540-et váltotta fel. A rendszermemória 1 GB-os méretet öltött, a háttértár esetében meg választhatunk a 8 és 16 GB-os alternatíva között. Természetesen microSD hely mind a kettő megoldásnál van.

A Samsung Galaxy S4 által inspirált megjelenés egészen tetszetős külsőt kölcsönöz neki, leginkább egy nagyra nőtt okostelefonra hajaz az apró tablet. A kijelzője 7 hüvelykes képátlóval rendelkezik, a két kamera pedig 3,1 illetve 1,3 megapixeles felbontású. Az Android 4.1-et futtató masina frissességével nagy gond nincs, bár örültünk volna az Android 4.2-nek, de a Samsung rengeteg extrát pakol az Androidra így ez elegendő vigasz. A kapcsolati képességek terén két modellt különböztethetünk meg, van a WLAN támogatású és van az, amiben már 3G HSDPA modem is rejtőzik. Ez utóbbi amellett, hogy minden fele online tud maradni, még hívások kezelésére is képes lesz. Mindezt a Samsung egy 4000 mAh-es telepre bízta, mely bőven elegendő lehet az új táblagép számára. Lazább használattal akár 10 óra is meglehet egyetlen töltést követően.

A Samsung Galaxy Tab 3 forgalmazásának kezdete egyelőre nem ismert, épp ahogy az ára sem. Ezekre a kérdésekre csak a későbbiekben kapunk választ.