Különleges felbontással jön a Pipo U6

2013. 06. 12.

A Pipo legfrissebb terméke a Barnes & Noble masinák esetében látott megjelenítőt alkalmazhatja. Az új panel meglehetősen kellemes képminőséget garantálhat azoknak, akik az U6 mellett teszik le a voksukat a jövőben.

A hét colos panelen 1440 x 900 pixelt sűrítettek össze, így az IPS technológiát használó megjelenítő végeredményben 242 PPI-s pixelsűrűséggel dicsekedhet. Ez már éppen elegendő ahhoz, hogy normál távolságból figyelve, csak a leginkább sasszemű kritikusok találjanak benne idegesítően elkülönülő képpontokat. Az androidos kütyü, mint már említettem, a Barnes & Noble gépeihez hasonlítható a kijelzőben, de a belbecs viszont már át is lépi a Nook HD-k tartalmát, így ezektől a viszonylag noname versenyzőktől kellemes eredményre számíthatunk.

A sebességről az egyik legismertebb kínai chipgyártó, a RockChip gondoskodik az RK3188 névre hallgató lapkakészlettel. Ebben a system-on-chipben (SoC) négy Cortex-A9 maggal futhatunk össze, valamint hasonló számú Mali-400 grafikus egységgel. A RAM kapacitása emellett már viszonylag keserű szájízre ad okot, hiszen az 1 GB helyett, szívesebben láttunk volna ilyen konfiguráció mellett kettőt – talán az ár majd mindenért kárpótol. A szerkezet háttértára 16 GB-os méretet öltött, és még microSD befogadására is képes, így akkor sincs gond, ha a viszonylag kövér tároló szűkösebb időket élne meg. Persze a helyet gyorsan is el lehet fogyasztani, hiszen a HDMI kimenet okán akár médialejátszóként is üzemelhet a Pipo U6.

A megjelenés időpontjáról sajnos még ezidáig nem esett szó, és az árazás is a tabu témák sorát gyarapítja egyelőre.