Kobo e-olvasó magas felbontással

2013. 04. 30.

Az E-Book olvasók piacán a Kobo egy viszonylag komoly szereplővé lépne elő a Barnes & Noble és az Amazon vetélytársaként, és ez a terv nem véletlen a kanadai vállalat részéről (ami valójában jelenleg sokkal inkább japán, hiszen a szigetországban székelő Rakuten tulajdonát képezik már). A legújabb termékük, az Aura, bizony új távlatokat nyit az eddigi e-ink paneles gépekhez képest.

Az újdonságnak a nevében felfedezhető még a HD jelző is, ami nem véletlenül került oda. A 6,8 hüvelykes megjelenítő 256 PPI-s pixelsűrűséggel dolgozik. És bár pontosan nem fedték fel milyen a felbontása, az biztos, hogy az 1280 x 800-at meghaladó paraméterekről van szó. A tulajdonságok listáján ezentúl egy 1 GHz-es proci szerepel, ami ismét a nívósságot jellemzi, viszont a 4 GB-os tárhely talán a kelleténél visszafogottabb, a microSD persze ezen gyorsan segíthet.

A Kobo Aura ezekhez képest továbbra sem nevezhető éhesnek, egyetlen töltést követően akár két hónapig is simán elmegy átlagos használat mellett. Az ára nem éppen alacsony, de akinek egy minőségi masina kell, nem fog gondot okozni, hogy kifizessen 169,99 dollárt a kasszánál.

A Kobo csúcsgépe Londonban fog leleplezésre kerülni, egy időben a Londoni könyvvásárral. Emellett a Kobo hamarosan saját webshopot is bemutathat az alkalmazásaiknak és a könyveknek még ebben az évben.