Kiárusít a Microsoft(?)

2013. 06. 15.

A szoftveróriás elképesztően sok kedvezményt kínál a Surface tabletekre, tehát a lehető leghamarabb szeretnének a raktárkészleteken túladni. Azt nem árulták el, hogy mi áll a sok kedvezmény és az ajándékozgatás hátterében, de az elemzők szerint nem a keresletet próbálják így élénkíteni, hanem a második generációs masinák befutását készítik elő.

A Microsoft egyelőre semmilyen újdonságot nem jelentett be, de a közelgő BUILD 2013 konferencia jó alkalmat adhat erre. A redmondiak rendezvénye június 26 és 28 között tartja nyitva kapuit, ekkor jöhetnek az új Surface szerkezetek.

A vállalat főleg kedvezményekkel próbál túladni a felhalmozott tableteken, de van, hogy ingyen osztogatják őket. Az International Society for Technology in Education konferencián például az összes résztvevő tanár kezébe nyomtak egy Surface RT-t, ám ez az egy a sok hasonló ajándékozási akcióból, amiről az utóbbi időben hallani lehetett. Manapság sok helyen úgy lehet megvenni a Surface RT-t, hogy ajándék hozzá az egyébként feláras Touch Cover borítás. De volt olyan alkalom is, amikor őrületesen alacsony árat szabtak szintén a Windows RT-t futtató referencia táblagépeknek – 99 dollárért bárki hazavihette a 64 GB-os változatot a Touch Cover tokkal együtt. És a TechEd Europe is hasonlóan alacsony áron kínálta, persze euróban, de mindössze 79-et kértek ugyan ezekért a konfigurációkért.

Az első új kivitel már érkezik is, ez japánban tűnt fel. A Surface Pro megnövelt tárhellyel rendelkező variánsáról van szó, ami immáron 256 GB-nyi hellyel szolgál az érdeklődők számára. Ezt a modellt egyelőre csak Japánban lehet megvásárolni, hamarosan azonban más területeket is „megfertőzhet”. Remélhetőleg valóban jön a teljes revízió is, és nem csak arról van szó, hogy a Microsoft bedobja a törülközőt.