Készülnek az új Vodafone tabletek

2013. 07. 24.

A Vodafone nemrégiben a teljes okostelefonos palettáját vérfrissítésen ejtette át, most pedig a táblagépeken van a sor. A Smart Tab széria nagyon jól hoz a Vodafone-nak, ugyanis az olcsó modellek iránt fokozott az érdeklődése az embereknek. Ráadásul ezek 0 forintos csomagokkal is megvásárolhatóak már.

Az új generáció feladata az lesz, hogy tovább örökítsék az elődök sikerét. A név láttán vélhetően senki nem fog meglepődni, ugyanis a 7 és a 10 colos gépek Smart Tab III-ként fognak kereskedelmi forgalomba kerülni. A specifikációikat részletesen nem ismerhettük meg, de azért néhány fontosabb paraméterre már van rálátásunk. A kijelzőik például 1280 x 800 képpontos felbontásúnk ígérkeznek mérettől függetlenül, tehát a 7 colos kristálytiszta lesz, míg a 10,1-esnél csak átlagos produkcióra számíthatunk. A panelek IPS technológiával dolgoznak, így a betekintési szögeik és a fényerejük biztosan rendben lesz.

Az eszközök gyártásáért nagy valószínűséggel a Lenovo felel majd, legalábbis az eddig napvilágot dokumentumokban ez áll. És igazából a Lenovo partnerségén nem is kell meglepődnünk, ugyanis eddig is több Smart Tab fűződött a nevükhöz. A készülékekben 1 GHz-es MediaTek lapkakészlet fog szorgoskodni, a magok száma nem nyilvános. A rendszernek 1 GB-nyi RAM juthat majd, a tárhelyet tekintve csak sötétben tapogatózunk. A kapcsolati lehetőségeik jónak ígérkeznek, hiszen SIM befogadására képesek, vagyis 3G mobil kommunikációs modemmel lesznek ellátva a 802.11 b/g/n WLAN és a Bluetooth 4.0 modul mellett.

A duó mindkét tagján a legújabb, Android 4.2 rendszer lesz jelen, tehát ezért már kapásból nagy piros pont jár a Lenovo, illetve a Vodafone újdonságainak. Egyelőre az nem ismert, hogy ezek mikor kerülhetnek bemutatásra, de remélhetőleg nem kell már rájuk sokat várni, és az áruk is kedvező lesz.