Kellemes csalódást okoznak a Giada újdonságai?

2013. 05. 08.

A Giada T720 és az I965 két maggal megtámogatva kerülnek bevetésre, és a lehető legjobb sebesség elérése érdekében a komoly teljesítmény optimalizációkat is tartalmazó Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer használata mellett döntöttek a fejlesztők.

A Giada egy viszonylag új szereplő lenne, a nevével egyelőre nem sokszor találkozhattunk, de az induló felhozataluk egészen jól fest. Eddig a vállalat csak mini számítógépekkel és multimédiás eszközökkel foglalkozott, de ezek mellett a tabletek felé bővítenék a termékpalettájukat.

Nézzük előbb, mit is kapunk a 7 colos megoldással. Ez a gépezet egy IPS technológiát használó panellel kerül a boltok polcaira a felbontása pedig 1280 x 800 képpontos lesz. Felette egy VGA felbontású kamerával nézhetünk farkasszemet, a hátlapon pedig egy 2 megapixeles főkamerát fedezhetünk fel. A motorházba tekintve egy RockChip RK3066 fogad minket, ami két 1,6 GHz-es frekvencián üzemelő Cortex-A9 magot és négy Mali-400 grafikus processzort fog össze. A rendszermemória kapacitása 1 gigabájtos, a tárhelyünk pedig mindössze 8 GB, ám ezt egy microSD-vel meg lehet toldani.

Sajnos HSDPA modemünk nem lesz, ha csak nem csatlakoztatunk hozzá egyet USB-n keresztül, akad viszont Wi-Fi támogatás és Bluetooth 4.0 modul. Egyetlen feltöltéssel a gyári adat szerint 8 órán át használhatjuk majd megszakítás nélkül, ami bizony nem rossz, ám azért nem is kiemelkedő a mezőnyben. Ennek az eredménynek az elérésére egy 4000 mAh-es kapacitású telep ad lehetőséget.

A nagyobbik táblagép, az I965, szinte mindenben megegyezik a kistesóval, a megjelenítőt és a tárhelyet leszámítva. Ennek az előlapját egy 9,7 hüvelykes, szintén IPS technológiát mozgósító panel foglalja el, mely az 1024 x 768 pixeles felbontással társítva a régebbi iPad modelleket idézi. A nagyobb kijelzőhöz nagyobb hely is dukált, de nem csak fizikailag, hanem belül is, ez ugyanis 16 GB-tal kerül majd kereskedelmi forgalomba.

A Giada az árusítással kapcsolatban nem nyilatkozott, így mind az ár mind a megjelenési dátum várat magára.