Kedvező áron 3G modemmel jön Pipo M9 Pro

2013. 07. 25.

A Pipo sorra leplezi le az újabb modelljeit, ennek eredményeként üdvözölhetjük most a köreinkben az M9 Pro variánst. A Max sorozat legújabb tagja négy maggal és 9 colos megjelenítővel fog piacra kerülni.

A tablet ára nem lesz magas, hasonlóan a kínai termékek javához, de itt kiemelkedően széles a képességek listája. 220-230 dollárról fog indulni, ezért az összegért pedig például kapunk vele HSDPA hálózati egységet, tehát szinte minden helyzetben lesz internetelérésünk, nem kell a WLAN-okat keresni, és a különböző hálózatok között ugrálni menet közben. Emellett lesz Bluetooth 4.0 modul és még GPS vevő is, így akár egy jól megtermett navigációs egység szerepében is tetszeleghet.

Egy „Retina”, vagyis nagyfelbontású kijelző kerül majd velünk szembe, ami nagy számítási kapacitást igényel, de erről gondoskodtak is a Pipo mérnökei, ugyanis a borítás alatt egy négy Cortex-A9 magot sorakoztató RockChip RK3188 fog dolgozni. Ráadásul nem kevesebb mint 2 GB rendszermemória társaságában. A háttértár sem éppen szerény, ugyanis 32 GB-tal csaphatunk le rá. Az újdonság mindenkor jól használható lesz, még ha a tűző nap süti is a megjelenítőt, mert a HFFS technológia miatt a fényereje elképesztő méreteket ölthet. Akár fotózni is tudunk, ugyanis a főkamera 5 megapixelben képes megörökíteni a fontos vagy érdekes pillanatokat. És van HDMI kimenet is, így ezeket vissza is nézhetjük a nappaliban egy HDTV-n.

A Pipo M9 Pro Kínában már megvásárolható, jelenleg mintegy 227 dollárért, de azt nem tudni, hogy mikor fogják nagyobb területekre kiterjeszteni az értékesítést. Valamint az sem biztos, hogy egy európai debütálás nem jár majd felárral, de ez csak élesben fog kiderülni.