Kacifántos név drágapénzért: Ramos W30HDPro

2013. 05. 23.

A Ramos nevével minden bizonnyal keveset találkozunk, pedig ez a vállalat felel a legtöbb OEM, illetve ODM tabletért. Ezek azok a készülékek, amiket a kisebb vállalatok egyszerűen megvásárolnak cakk-pakk, aztán a matricázást követően megteremtik a saját szoftveres környezetüket és piacra dobják immáron nem Ramosként, hanem például WayteQ néven.

 

A W30HDPro azon kevesek közé tartozik, amit a saját márkanevével is áruba bocsát a vállalat. Ez a készülék egy 10,1 hüvelykes IPS megjelenítővel az előlapján kerül a boltokba, a felbontása pedig 1920 x 1200 képpontos, így végeredményben a megjelenítő jó felhasználói élményt nyújt. És ugyan ez elmondható a központban szolgáló RK3188 chipkészletről is, ami négy Cortex-A9 maggal és négy Mali-400 IGP-vel felvéretzve gondoskodik a sebességről. Ez a lapkakészlet gyorsabb, mint a Tegra 3, vagy az Exynos 4412, ennek megfelelően a memória mennyiségével sem spóroltak, 2 GB került bele, a tárhelye pedig 16 GB-os és microSD segítségével könnyedég még tovább bővíthető.

Az Android 4.1 rendszert futtató szerkezet a fentieknek megfelelően nem lesz olcsó mulatság. Az árcédulán közel 300 dolláros összeg lesz feltüntetve eleinte. Sajnos a leírtakon túlmenően viszont már több extrával sem kecsegtet. A kapcsolati képességei kimerülnek a Wi-Fi-ben, még csak Bluetooth sincs, és a kamerák is csak 2 megapixelesek, ami elől ugyan meggyőző, de a hátlapon már közel sem az.

A Ramos arról nem ejtett szót, hogy mikor és miként kívánják bevezetni az újsondásukat, de a kínai helyszín szinte biztosra vehető.