Júniusban jönnek az új Surface-ek?

2013. 05. 10.

A DigiTimes legfrissebb értesülései alapján arra következtethetünk, hogy már a közeljövőben befuthatnak a legújabb táblagépei a Microsoftnak. A szoftveróriás következő referencia termékei szinte biztos, hogy ARM alapokra fognak épülni, így nem a Windows 8 hanem a Windows RT köszöntheti a tulajdonosokat a bekapcsolást követően.

Az információink szerint az új Surface felhozatal mind két tagja kisebb lesz, mint a korábbi – azaz jelenlegi – megoldások. Ha hihetünk a híreknek, 7 és 9 hüvelykes masinákkal kerülhetünk szembe hamarosan. A tervek szerint az újdonságok páros egy évvel a Surface RT bemutatását követően lepleznék le, vagyis a következő hónapban. A szoftveróriás ugyanis ekkor tartja az éves fejlesztői konferenciáját, így hát jobb időpontot nem is találhatnának erre a célra.

A kisebb gépek kisebb felbontást igényelnek, és ennek megfelelően a Microsoft nemrégiben éppen ezt készítette elő, vagyis csökkentette a minimális hardverkövetelményt. A Windows RT minimuma már 1024 x 600 pixel, ám remélhetőleg a redmondi mérnökök nem akarják ezt az alsóhatárt kihasználni, illetve ha mégis megteszik a 7 colos gép esetében, akkor az ár is nagyobb mértékben fog csökkenni.

A kisebb gépek érkezését nem a Microsoft akarta egyébként, hanem a piac igényeihez szerettek volna igazodni, az eladási mutatók pedig azt jelzik, hogy a 8 col alatti méret, ami igazán jól megy, legyen az Apple vagy Android. Továbbá a Verge arról is beszámolt, hogy állítólag szoros az együttműködés az Xbox és a Surface részlegek között, ez pedig arra utalhat, hogy erősebb játékos oldalt kaphatnak az újdonságok.