Júniusban jöhet a Nexus 7 új generációja

2013. 05. 26.

Az extrém alacsony áron kínált, Google referencia táblagép hamarosan frissítésen fog átesni, de ez gondolom senkinek sem új, hiszen az ezzel kapcsolatos pletykák hónapok óta járják az internetet. Ám most, a DigiTimesnek köszönhetően friss részleteket tudhattunk meg a közelgő újdonsággal kapcsolatban.

A hírlap információi szerint a következő néhány hétben kerülhet bemutatásra, nagyjából éppen egy évvel az elődjét követően. A névtelen alkatrészelosztótól származó dolgok arra utalnak, hogy a háttérben a következő generációs Nexus szállítását már megkezdték, és a második negyedév végére rajta kész mennyiséget halmoznak fel, de a tömeges, akadásmentes ellátás, csak az év második felére alakulhat ki.

Az új Nexus 7 is az Asus berkeiben készül, ha igazak a pletykák, és már az LTPS technológiával. Az AU Optronicsnál készülő, LTPS (low-temperature poly-silicon) eljárást bevető megjelenítőknek köszönhetően a hét colos kijelző elképesztő különbségekre fog rávilágítani az elődben helyet kapó mezei ISP-hez mérten. A Google és az Asus nagy rohamra nem számít, egy milliós méretűre tehető a teljes raktárkészlet.