Júliusban jön a HP SlateBook x2

2013. 05. 31.

A HP nem most először dob piacra tabletet Androiddal, hiszen néhány hete leplezték le a Slate-et, mely egy 7 hüvelykes megoldás és rendkívül alacsony áron kínálja a bájait. A kínai alapokra épített apróság viszont hamarosan egy igazi erőművész testvért fog kapni, legalábbis ha minden a terv szerint alakul.

A SlateBook x2 egy igazi hibrid tablet, amit kedvünk szerint alakíthatunk táblagépből notebookká oly módon, ahogy azt az Asus Transformereknél is láthattuk már korábban. A készülék 10,1 hüvelykes IPS kijelzővel lesz felvértezve és a felbontása pedig 1920 x 1200 képpontos, így minden tekintetben kifogástalan lesz. Míg a nagy teljesítményt pedig az Nvidia legújabb megoldása, a Tegra 4 szállítja. Ez már négy Cortex-A15 magokon nyugvó lapkakészlet, mely egy 72 egységes GeForce ULP-re bízza a grafikus feladatok javát.

Az eszköz az Android 4.2.2-vel fog kereskedelmi forgalomba kerülni, ami meglehetősen dicséretes, hiszen ez a legújabb kiadása a Google rendszerének. Cserébe viszont vélhetően nagyon kevés egyedi vonása lesz a HP gépezetének. A kapcsolati képességeinek listáján van 802.11n-es WLAN modem és Bluetooth, a csatlakozók között pedig egy HDMI jelenti a pluszt. A rendszernek 2 GB-nyi memóriával kell gazdálkodnia, míg nekünk, akár 64 GB-tal is megtoldható háttértár jut. A masina érdekessége a dokkolható billentyűzetben rejlik igazán. A SlateBook így notebook formátumúvá alakítható, és még egy akkumulátor is került a talpba, így nem csak könnyebb lesz használni, de tovább is fog menni az alanyunk.

A HP SlateBook x2 nem az Egyesült Államokban kezdi meg a pályafutását, hanem Európában és valamikor júliusra várható a készülék rajtja, míg az USA-ba augusztusban mehet. A készülék ára viszonylag korrekt, 449 eurót fognak érte elkérni, de úgy, hogy ebben már benne van a csatlakoztatható billentyűzet is. Az információk egyelőre nem hivatalosak, a MiniMachines-nek köszönhetjük őket, akik a francia HP-ra hivatkoznak.