Iskolakezdésre minden platformot meghódít a BBM

2013. 07. 23.

A BlackBerry Messenger alkalmazás nagy sikert aratott a BlackBerry 10 bejelentésekor, de ahhoz, hogy a platform igazán el tudjon terjedni, sajnos ők is tudják, hogy már nem elegendő a BlackBerryket támogatni.

 A BBM kiterjesztéséről már korábban is szó esett. A vállalat jelenlegi vezérigazgatója, Thorsten Heins beszélt a BlackBerry jövőbeli terveiről a BlackBerry Live 2013 sajtókonferencia alkalmával. Ám az előzetes várakozásokkal ellentétben, nem valószínű, hogy még a nyár folyamán elérhető lesz a keresztplatformos változat. Eredetileg június 27-ről szólt a fáma, de most nagyon úgy fest, hogy csak valamikor szeptemberben kerülhet erre sor.

Sajnos egyelőre pontosabb dátumra nem derült fény. Remélhetőleg a BlackBerry mérnökeinek az Androidon és az iOS-en is sikerült hasonlóan jól működő alkalmazást összeütniük, és hogy a funkcionalitásban sem kell majd csalódnunk. Öröm az ürömben, hogy az indiai képviselet ügyvezető igazgatójának egy elejtett mondata alapján, még van remény a nyári startra.