Frissült a Google Play, itt a negyedik felvonás

2013. 04. 23.

A Google rengeteg applikációt törölt a Play Store rendszeréből, az információk nem hivatalosak, de az eddigi legnagyobb tisztogatásról van szó a jelek szerint, amiben 60 ezer „haszontalan” app veszett oda. Valamint ezzel együtt a kliens oldali programot is teljesen átszabták, hogy az jobban megfeleljen a legújabb Android változatok vonalvezetésének.

A Play Store 4.0 már az Android 4.1 Jelly Bean grafikus megoldásait alkalmazza, és még az eddigieknél is letisztultabb menüelemeket és színvilágot rajzol majd ki elénk. Emellett csiszoltak az átjárhatóságon is, így az eddigi böngészős érzésnek már vége, ezúttal sokkal alkalmazásszerűbb appot kapunk. A különböző telepítési lépésekhez nem kell folyton új lapra ugrani, egyszerű felugró ablakok kísérik majd az utunkat, ami lényegesen alacsonyabb hálózati terhelést eredményez, és minden eddiginél gyorsabban mennek majd végbe az ilyen manőverek.

Továbbá ami még nekünk nagyon fontos, hogy már az alkalmazások előnézeti képei között nemcsak olyanok vannak, amik a mobiltelefonos felületet mutatják be nekünk, hanem olyanok is, amik a tablet formátumot demonstrálják. Így még könnyebben választhatjuk ki a töménytelen alternatíva közül a számunkra legtetszetősebb darabokat.

A Play Store frissített változata folyamatosan fog frissülni, a sok millió felhasználó között egyenletesen osztják el a terhelést. A Google Play 4.0 azoknak lesz elérhető, akiknek a telefonján az Android 2.2, vagy annál újabb kiadás fut, tehát szinte kivétel nélkül minden felhasználó számíthat rá, ami nagyon jó hír annak fényében, hogy a keresőóriás általában az Android 4.0-ig nyújt támogatást az újdonságaik esetében.