Frissítés után szabadulnak a Nookok

2013. 05. 12.

A Barnes and Noble masinái az Amazon Kindle-jeihez hasonlóan saját alkalmazásbolttal voltak „megáldva”, de hogy a tabletek népszerűbbek lehessenek, a vállalat úgy döntött, hogy eltörli ezt a korlátozást. Erre egy frissítéssel kerítenek sort, amely telepítését követően nem lesznek többé ilyen korlátok előttünk.

Az amerikai tartalomszolgáltató az értékesítések növekedését várja a Nook HD és a Nook HD Plus esetében is a lépést követően. Ezek az adatok ugyanis mostanra sokat estek. Nagyon úgy fest, hogy a kezdeti lendület elfogyott az extra alacsony áron kínált táblagépeknél. Annak ellenére, hogy a kategóriát egyébként maga a B&N teremtette 2010-ben az első Nook Colorral. Mostanra már szép számmal akadnak erősebb vetélytársak.

Az új firmware telepítését követően a Nookokra már bátra telepíthető lesz minden Google illetőségű program, így nem maradunk már le a Gmailről, a Google Mapsról, a YouTube-ról, a Play Booksról és a Play Magazinesról sem, már ha olyan régióban tartózkodunk, ahol ezek már elérhetőek. Ám a legfrontosabb mind között a Google Play Store. Innen már milliószám tölthetjük le az újabbnál újabb applikációkat minden féle témakörben.

Most, hogy korlátoz minket mindössze néhányszáz alkalmazásra a Barnes & Noble, azért tényleg vonzóbbá teszi az eszközt, de azt sajnos kötve hiszem, hogy ezzel buktak volna nagyobb mennyiségű eladást korábban. Eleve egészen kevesen vannak még ma is, akik sok appot töltenek le, vagy egyáltalán töltenek le egyet is. Akik pedig jobban beleásták magukat, már régen feltörték a rendszer védelmét, és egyedi ROM-ot használnak.