Friss információk az ASUS EEE Pad Transformer 2 tabletről

Könnyebb, vékonyabb táblagép, kifinomultabb dokkolócsatlakozás a főbb jellemzők között
2011. 10. 20.
A már korábban felröppent hírek után végre az ASUS hivatalosan is megjelentetett egy videót az Eee Pad Transformer 2 táblagépről. Az első generációs Eee Pad Transformer az egyik legsikeresebb androidos tablet, köszönhetően a 399 dolláros kezdőárának és a külön megvásárolható dokkolónak, mely 16 órára nyújtja meg a tablet üzemidejét.
 
asus_transformer_2_400
 
Az Eee Pad Transformer 2 100 grammal lesz könnyebb elődjénél, az iPad 2-höz hasonló éles széleket kapott, megtartva az eredeti Transformer portjait, azaz ebben sem lesz teljes méretű USB. A dokkoló billentyűzet is könnyebb és vékonyabb lesz, de csak egy USB port kap benne helyet, viszont jobb lesz a dokkoló szerkezete, azaz gördülékenyebb lesz a dokkolás. A második generációs dokkolón nagyobb lesz az érintőfelület (hanyattegér) és a gépelés is könnyebb lesz.


A táblagép első kamerájának LED vakuja is újdonság lesz. Meg nem erősített ASUS források szerint az Eee Pad Transformert a dokkolóval együtt árusítják majd, 500-550 dollár közötti áron,  de az egyre csökkenő táblagépárak miatt ezen még változtathat az ASUS.
Az új Transformer tablet már a négymagos, Nvidia Kal El processzorral kerül majd forgalomba.