Fele annyi Surface kelt el, mint várták

2013. 01. 17.

Az USB csoport egyik elemzője, Brent Thill igencsak gyenge eladási adatokról tett közé becsléseket. Az előzetes jóslatok szerint 2 millió gépnek kellett volna elkelnie az év utolsó negyedévében, de mindössze egyetlen millión adtak túl.

Hamarosan bemutatkozik a következő Surface is, ez már Surface Pro néven került a boltok polcaira, és jóval izmosabb konfigurációról lesz szó ebben az esetben. Ez a gép Intel alapokra épül, és már a teljes értékűnek nevezhető Windows 8 Pro fut majd rajta. Ezzel a Microsoft javíthat a statisztikákon, ugyanakkor a siker egyáltalán nem garantált, hiszen az árát is fentebb fogják tornászni. Egyes értesülések szerint, közel annyit kérnek majd érte, mint egy ultrabookért.

Brent Thill publikációja alapján a legnagyobb gond nem is maga a Surface körül van, hanem annak az árusításában. A gépet ugyanis csak a 60 Microsoft üzletben lehet megvásárolni. Miután nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket az év vége, marad a reménykedés, hogy szép lassan beszivárog a köztudatba a masina, és 2013-ban már igazi vetélytársa tud lenni az androidos megoldásoknak.