Erős optimalizálást követően, októberben jön az Android 5.0

2013. 06. 19.

Korábban, a Google I/O alkalmával mindenki abban reménykedett, hogy gazdagabbak leszünk egy új operációs rendszerrel, ám a megszokottól eltérően, ezúttal le kellett mondanunk a frissülő Androidról.

A keresőóriás jeleneleg több alternatíván is egyszerre dolgozik, így nincsenek könnyű helyzetben. Amellett, hogy gőzerővel készül a rendszer ötödik kiadása, már úton van az Android 4.3 is, mely a Jelly Beant fogja friss képességekkel és javításokkal felvértezni. Először természetesen az új Jelly Bean verzión lesz a sor, a következőkben pedig a Key Lime Pie kódnéven futó főverzió kerül terítékre, dióhéjban ennyi a következő fél év menetrendje, ugyanis az Android 5.0 a VR-Zone jelentése szerint csak októberben kerül reflektorfénybe.

 

Ősz közepe előtt így nem érdemes várni a Key Lime Pie-ra, október végén viszont mindenért kárpótolni fog minket a Google. Befuthat a Motorola X Phone, amit lassan legendák lengenek körül és terítékre kerülhet egy sor új Nexus modell is.

A VR-Zone ismeretlen informátora elárulta, hogy az Android 5.0 több optimalizációt fog kapni, mint az korábbi társaik, azért ugyanis sok sarat kapott a Google. A Key Lime Pie tökéletesen fog muzsikálni olyan eszközökön is, amiben csak 512 MB-nyi rendszermemória található. Persze nem egy nagy eredmény ez, mivel az iOS is képes erre és a Windows Phone is, de ez már egy jó kezdet.

Egy kellemes rendszernek nézünk tehát ismét elébe, de még várni kell vele, ha az egyelőre megerősítetlen pletykák valósnak bizonyulnak.